reklama

Jahodovo želatínový koláč

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 04. 05. 2020 - 10:30 - Recepty M.á.r.i.a
Jahodovo želatínový koláč, Koláče, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Pre milovníkov želatíny rýchly, svieži koláčik bez krému ... korpus z klasického treného cesta potom už len ovocie naukladať a zaliať želatínou.

Ingrediencie
100 gramov maslo
100 gramov cukor
1 kus vanilkový cukor
2 kusov vajce
250 gramov polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
  štipka soľ
  trocha citrónová kôra
125 millilitrov mlieko
500 gramov jahody
1 kus cukrárenske želé extra silné
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vyšľaháme si maslo s cukrom, vanilkovým cukrom do peny a postupne zašľahať žĺtka. Bielky vyšľahať so štipkou soli na tuhý sneh.

Do maslovej hmoty pridávať postupne múku s práškom do pečiva a mliekom (izbovej teploty nie studené), dobre vymiešame.

Na záver zľahka vmiešame sneh. Dáme do formy, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 min. 

Želatínu si uvaríme podľa návodu a necháme trochu vychladnúť.

Na vychladnutý korpus naukladáme umyté a osušené ovocie a opatrne lyžicou polejeme želatínou, vždy chvíľku počkáme kým nám nepresiakne cez jahody.

Necháme vychladnúť - stuhnúť a môžeme krájať.

Doplňujúce poznámky

Na korpus môžeme použiť aj iné čerstvé ovocie napr. čučoriedky, maliny, ostružiny, mango ale výborný je aj z mandarínkovým kompótom. Vtedy použijem číru želatínu a varím ju v šťave z kompótu.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 04. 05. 2020 - 13:17

Vyzerá ozaj neodolateľne TlieskamÁnoTlieskam

M.á.r.i.a, Ut, 05. 05. 2020 - 11:56

Ďakujem, je naozaj dobrý Kvietok

lastovička, Ut, 05. 05. 2020 - 11:50

vytlačené, keď budú jahody, skúsim

M.á.r.i.a, Ut, 05. 05. 2020 - 11:54

Ánosom rada, verím že bude chutiť ... ja som nevydržala a jahody kúpila Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama