reklama

Linecké snehové venčeky

Pridal/a melisa dňa 26. 12. 2013 - 19:41 - Recepty melisa
Linecké snehové venčeky, Drobné pečivo, recept, melisa

melisa | Linecké snehové venčeky


reklama

Venčeky mi pripomínajú detstvo a teraz som sa k nim po dlhšej dobe znovu vrátila.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka špeciál
200 gramov Palmarin
100 gramov práškový cukor
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
  trocha citrónová kôra
1 kus vajce
4 kusov bielok
360 gramov cukor krupica
200 gramov ríbezľový džem
1 polievková lyžica voda
  trocha rumová aróma
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko, citrónovú kôru a zmäknutý Palmarin vymiesime na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladu na 30 minút. Potom ho vyberieme. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska a upečieme vo vyhriatej rúre.

Sneh: do kastrólika si dáme variť 240 g kryštálového cukru, ktorý zalejeme 100-120 ml vody, iba toľko, aby bol zaliaty cukor. Sirup uvaríme bez miešania, ale neskaramelizujeme. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, pridáme zvyšný cukor 120 g a šľaháme ďalej na hustú penu. Uvarený sirup za stáleho šľahania pomaly lievame do vyšľahaných bielkov a spolu šľaháme ešte 3-5 minút. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku už nepridávame, aby nám neupchal vrecko.

Hotový sneh pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme dookola na kolieska a sušíme pri teplote 50 stupňov asi 45 minút. /podľa svojej rúry/ Ríbezľový lekvár a vodu zohrejeme, pridáme rumovú arómu, necháme vychladnúť a pomocou cukrárenského vrecka naplníme usušené košíčky.

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama