
melisa | Linecké snehové venčeky
Venčeky mi pripomínajú detstvo a teraz som sa k nim po dlhšej dobe znovu vrátila.
300 | gramov | hladká múka špeciál |
200 | gramov | Palmarin |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
trocha | citrónová kôra | |
1 | kus | vajce |
4 | kusov | bielok |
360 | gramov | cukor krupica |
200 | gramov | ríbezľový džem |
1 | polievková lyžica | voda |
trocha | rumová aróma |
Cesto: múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko, citrónovú kôru a zmäknutý Palmarin vymiesime na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladu na 30 minút. Potom ho vyberieme. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska a upečieme vo vyhriatej rúre.
Sneh: do kastrólika si dáme variť 240 g kryštálového cukru, ktorý zalejeme 100-120 ml vody, iba toľko, aby bol zaliaty cukor. Sirup uvaríme bez miešania, ale neskaramelizujeme. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, pridáme zvyšný cukor 120 g a šľaháme ďalej na hustú penu. Uvarený sirup za stáleho šľahania pomaly lievame do vyšľahaných bielkov a spolu šľaháme ešte 3-5 minút. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku už nepridávame, aby nám neupchal vrecko.
Hotový sneh pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme dookola na kolieska a sušíme pri teplote 50 stupňov asi 45 minút. /podľa svojej rúry/ Ríbezľový lekvár a vodu zohrejeme, pridáme rumovú arómu, necháme vychladnúť a pomocou cukrárenského vrecka naplníme usušené košíčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty