Trochu netradičná forma perníka, naplnený dvona plnkami a zaliaty čokoládou.
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusov | vajce |
50 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | perníkové korenie |
Krém: | ||
3 | decilitre | mlieko |
3 | kusov | žĺtok |
70 | gramov | práškový cukor |
5 | plátky | želatína |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
Želé: | ||
3 | plátky | želatína |
375 | millilitrov | džem |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
trocha | tuk |
Medovníkové cesto : cukror,med,tuk si rozpustíme nad parou, múku preosejeme, pridáme koreniny, sódu a vajíčka. Pridáme schladenú medovú hmotu a vypracujeme hladké cesto. Vyváľkame na pomúčenej podložke na hrúbku 3-4 mm a nakrájame na obdĺžniky 5 x 8 cm. Naukladáme na plech s papierom v odstupe od seba, zakryjeme utierkou a necháme do rána odpočinúť. Ráno ich upoečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 10 min.
Smotanová pena : žĺtka s cukrom miešame metličkou nad parou aby zhustli a zohriali sa. Potom preložíme na mierny oheň, pridáme mlieko a ta stáleho miešame zohrievame 10 min. Nesmie to vrieť. Medzitým si necháme napotňať želatínu v studenej vode. Do teplej mliečnej hmoty pridáme vyžmýkanú želatínu a dobre rozmiešame. V smotane rozmiešam vanilkový exktrakt a primiešame do mliekovej hmoty. Necháme vychladnúť a zhustnúť za občasného premiešania.
Ovocné želé: Džem si rozpustíme, želatínu zalejeme 1 dl vody, necháme napučať. Potom to spolu prehrejeme s džemom a necháme vychladnúť.
Vychladnutý medový plátok jemne potrieme želé, smotanovú penu si dáme do vrecúška a po bokoch navrstvíme na želé či to bude pásik v kuse alebo pusinky záleží na Vás.
Do prostriedku dáme želé. Necháme dobre stuhnúť v chlade.
Potom si to naukladáme na mriežku a polejeme rozpustenou čokoládou, ja som použila mliečnu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.