Popis
Trochu netradičná forma perníka, naplnený dvona plnkami a zaliaty čokoládou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Medovníkové cesto | ||
300 | gramov | hladká mka |
125 | gramov | praskovy cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajicka |
50 | gramov | maslo ( Palmarín,Hera ) |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbóna |
1 | polievková lyžica | korenín do perníka |
penový krém | ||
3 | decilitre | mlieko |
3 | kusy | žĺtka |
70 | gramov | praskovy cukor |
5 | plátky | želatíny |
200 | millilitrov | kyslá smorana |
1 | čajová lyžička | vanilkového extraktu |
ovocné želé | ||
3 | plátky | želatíny |
1 | kus | dzem podla chuti (375 ml) |
200 | gramov | čokoláda + tuk na polevu |
Inštrukcie
Medovníkové cesto : cukror,med,tuk si rozpustíme nad parou, múku preosejeme, pridáme koreniny, sódu a vajíčka. Pridáme schladenú medovú hmotu a vypracujeme hladké cesto. Vyváľkame na pomúčenej podložke na hrúbku 3-4 mm a nakrájame na obdĺžniky 5 x 8 cm. Naukladáme na plech s papierom v odstupe od seba, zakryjeme utierkou a necháme do rána odpočinúť. Ráno ich upoečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 10 min.
Smotanová pena : žĺtka s cukrom miešame metličkou nad parou aby zhustli a zohriali sa. Potom preložíme na mierny oheň, pridáme mlieko a ta stáleho miešame zohrievame 10 min. Nesmie to vrieť. Medzitým si necháme napotňať želatínu v studenej vode. Do teplej mliečnej hmoty pridáme vyžmýkanú želatínu a dobre rozmiešame. V smotane rozmiešam vanilkový exktrakt a primiešame do mliekovej hmoty. Necháme vychladnúť a zhustnúť za občasného premiešania.
Ovocné želé : Džem si rozpustíme, želatínu zalejeme 1 dl vody, necháme napučať. Potom to spolu prehrejeme s džemom a necháme vychladnúť.
Vychladnutý medový plátok jemne natrieme želém, smotaovú penu si dáme do vrecúška a po bokoch navrstvíme na želé či to bude pásik v kuse alebo pusinky záleťé na Vás. Do prostriedka dáme želé. Necháme dobre stuhnúť v chlade. Potom si to naukladáme na mriežku a polejeme rozpustenou čokoládou, ja som použila mliečnu.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť