Bravčová panenka v slaninovom kabátiku

Pridal/a M.á.r.i.a

Bravčová panenka v slaninkovom kabátiku, vysmážané zemiakové krokety so smotanovou omáčkou s korením... Pre tie čo nedržia dietu a radi majú nové jedlá....

Bravčová panenka v slaninovom kabátiku - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
3 hod, 10 minút

Ingrediencie

600gramovbravčová panenka
1polievková lyžicakorenie 4 farieb
1polievková lyžicaolej
 trochasoľ
200millilitrovsmotana na šľahanie
1polievková lyžicazelené korenie v náleve
4kusyzemiak
2kusyžĺtok
2polievkové lyžicekrupica
  muškátový oriešok
1polievková lyžicapetržlenová vňať
9plátkyslanina prerastená
10kusyčierne korenie celé
Na vyprážanie:
  olej

Inštrukcie

Bravčovú panenku nakrájame na asi 5 cm kúsky, trochu osolíme, posypeme drveným korením štyroch farieb, potrieme olivovým olejom a necháme odstáť aspoň 2 hod.

Obalíme tenkými plátkami slaninky. Prudko opekáme na dobre zohriatej panvici zo všetkých strán.

Keď sú všetky kúsky opečené zabalíme do alobalu a necháme vo vyhriatej ale už vypnutej rúre odležať. Vo výpeku osmažíme celé čierne korenie, vyberieme ho a výpek zalejeme smotanou, necháme zredukovať, pridáme zelené korenie v náleve.

Na krokety si uvaríme zemiaky, popučíme, pridáme vajíčko, krupicu a nasekanú petržlenovú vňať. V strúhanke tvarujeme krokety, ktoré vysmažíme v oleji.

Hneď ako ich vyberieme vložíme do vriacej vody (na dierkovanej vareche) a hneď vyberieme. Krokety nebudú mastné od vysmážania a ostanú pekne chrumkavé.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.5
Priemer: 2.5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok