
dasa_
Grilovaná bravčová panenka so špargľou, listovým baby špenátom a strateným vajíčkom špargľa s grilovanou br.panenkou
Ingrediencie
150 | gramov | bravčová panenka |
5 | kusov | špargľa |
100 | gramov | špenátové listy |
3 | kusov | šampiňóny čerstvé |
kus | maslo | |
kus | steakové korenie | |
trocha | vegeta | |
trocha | soľ | |
100 | gramov | pecorino |
kus | vajce | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | voda | |
trocha | ocot |
Postup
Vo vriacej osolenej vode si uvaríme očistenú špargľu (5-10min), ktorú následne vyberieme do studenej vody.
Br. panenku zľahka ogrilujeme z každej strany (ak nemáme gril, tak na panvici s troškou oleja). Pečenie trvá približne 2 minútky z každej strany. Steakovým korením posypeme až upečenú stranu mäska aby nám korenie nehorelo. Hotové mäsko vyberieme a odložíme bokom.
Medzi tým necháme zovrieť vodu s pár kvapkami octu, soli a čierneho korenia. Do jemne vriacej (voda by nemala úplne vrieť) opatrne vložíme rozbité vajíčko. "povaríme" 3-4 minútky, vyberieme vonku.
Studenú, ochladenú špargľu opražíme na troške masla do sklovita, dochutíme vegetou.
Hotovú servírujeme na tanier. Priložíme opečené prekrojené mäsko.
Na kúsku masla alebo olivoveho oleje orestujeme na 1/4 nakrájané šampiňóny, pridáme listový baby špenát a nastrúhaný syr. Okoreníme, osolíme a preložíme na už naservírovanú špargľu.(špenát je hotový za pár sekúnd).
Dozdobíme kôprom, prípadne zvyšným syrom.
Náročnejšie, no o to chutnejšie jedlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.
Paradajkové rizoto s cuketou
dasa_ | Paradajkové rizoto s cuketou
Paradajkové rizoto s cuketou
Krémové rizoto s čerstvými paradajkami, cuketou a bylinkami poteší každého, kto má rád rýchle, zdravé a jednoduché jedlá.