reklama

Grilovaná bravčová panenka so špargľou, listovým baby špenátom a strateným vajíčkom

Pridal/a g.promo dňa 26. 05. 2014 - 21:37 - Recepty g.promo
Grilovaná bravčová panenka so špargľou, listovým baby špenátom a strateným vajíčkom, Hlavné jedlá, recept, g.promo

dasa_


reklama

Grilovaná bravčová panenka so špargľou, listovým baby špenátom a strateným vajíčkom špargľa s grilovanou br.panenkou

Ingrediencie
150 gramov bravčová panenka
5 kusov špargľa
100 gramov špenátové listy
3 kusov šampiňóny čerstvé
  kus maslo
  kus steakové korenie
  trocha vegeta
  trocha soľ
100 gramov pecorino
  kus vajce
  trocha mleté čierne korenie
  trocha voda
  trocha ocot
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vo vriacej osolenej vode si uvaríme očistenú špargľu (5-10min), ktorú následne vyberieme do studenej vody.

Br. panenku zľahka ogrilujeme z každej strany (ak nemáme gril, tak na panvici s troškou oleja). Pečenie trvá približne 2 minútky z každej strany. Steakovým korením posypeme až upečenú stranu mäska aby nám korenie nehorelo. Hotové mäsko vyberieme a odložíme bokom.

Medzi tým necháme zovrieť vodu s pár kvapkami octu, soli a čierneho korenia. Do jemne vriacej (voda by nemala úplne vrieť) opatrne vložíme rozbité vajíčko. "povaríme" 3-4 minútky, vyberieme vonku.

Studenú, ochladenú špargľu opražíme na troške masla do sklovita, dochutíme vegetou.

Hotovú servírujeme na tanier. Priložíme opečené prekrojené mäsko.

Na kúsku masla alebo olivoveho oleje orestujeme na 1/4 nakrájané šampiňóny, pridáme listový baby špenát a nastrúhaný syr. Okoreníme, osolíme a preložíme na už naservírovanú špargľu.(špenát je hotový za pár sekúnd).

Dozdobíme kôprom, prípadne zvyšným syrom.

Doplňujúce poznámky

Náročnejšie, no o to chutnejšie jedlo

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama