reklama

Cappellacci s tekvicou

Pridal/a anjeli dňa 07. 11. 2017 - 21:03 - Recepty anjeli
Cappellacci s tekvicou, Hlavné jedlá, recept, anjeli

reklama

A ešte jeden receptík z talianskej kuchárky a tento je navyše tak správne jesenný... a aj veľmi jednoduchý.

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hladká múka
4 kusov vajce
Plnka:
1 kus tekvice na pečenie
1 kus vajce
3 polievkové lyžice parmezán
  trocha strúhanka
  trocha muškátový oriešok
  trocha soľ
Dokončenie:
  trocha parmezán
100 gramov maslo
  trocha šalvia
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme.  K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. Zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť.

Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať.

Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. Pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/.

Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou.

Keďže ja som už čerstvú šalviu nezohnala a mojich chlapov som už "vytrestala" tekvicou, tak dostali svoju porciu poliatu opraženou slaninkou.

 

Doplňujúce obrázky
Cappellacci s tekvicou, Hlavné jedlá, recept, anjeli, 1
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

Dzeny, St, 08. 11. 2017 - 09:46

No to je perfektné! 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama