
Valika475 | Cviklové halušky s kuracinou na smotane a hubami
Skvele chutí a výborne vyzerá
Ingrediencie
1⁄2 | kus | cvikla |
300 | gramov | hladká múka |
soľ | ||
1 | kus | vajce |
trocha | minerálka | |
trocha | mäso | |
6 | kusov | kuracie horné stehná |
50 | gramov | dubáky sušené |
2 | plátky | zázvor čerstvý |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | cibuľa |
olej | ||
biele korenie | ||
1 | čajová lyžička | karí |
1 | čajová lyžička | horčica |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
Postup
Halušky: Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múku, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.
Mäso: Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme huby a dusíme do mäkka. V smotane si premiešame 1 lyžicu múky spolu s horčinou a za stáleho miešania zahustíme omáčku. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a citrónovú šťavu.

Valika475
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.