
M.á.r.i.a | Dusený kel s mrkvou
Ďalší príspevok na tému kel, tentokrát dusený s mrkvou
Ingrediencie
1⁄2 | hlávka | kel |
1 | kus | šalotka |
2 | kusov | mrkva |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | zväzok | cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
mleté čierne korenie | ||
rasca | ||
1 | deciliter | vývar |
Postup
Šalotku nakrájať na drobno, kel na rezančeky, mrkvu na tenké plátky. Na oleji speníme šalotku a rascu, pridáme mrkvové plátky aby sa opiekli.
Potom doložíme nakrájaný kel a spolu chvíľu orestujeme, osolíme. Trochu podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Na záver nastrúhame cesnak a dochutíme korením. Kto má rád, môže pridať aj čerstvý majorán.
Podávala som s uvarenými zemiakmi ohriatymi na masle s jarnou cibuľkou a opečenými špekáčikmi. Stačí aj stratené vajíčko, je výborné keď sa rozleje do kelu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Sezónna tekvicová polievka bez smotany
Slavka K | Tekvicová polievka bez smotany
Sezónna tekvicová polievka bez smotany
Foto recept na vynikajúcu tekvicovú polievku. V chladnejšom období zahreje aj zasýti.
Výborný guľáš z miešaného mäsa
dasa_
Výborný guľáš z miešaného mäsa
Vynikajúci domáci guľáš – hustý, voňavý a plný chuti, ktorý zasýti celú rodinu.