Fašírky pečené v rúre

Popis

Už som to tu písala, že nerada dávam do mäska na fašírky rožky a tak strúham rôznu zeleninu a sú vždy šťavnaté, nadýchané. Tento krát som použila hovädzie mäso ale môže sa robiť z rôzneho.

Fašírky pečené v rúre - recept

Zhrnutie

Porcie
8
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

500gramovmlete mäso
2kusyvacsie zemiaky
2kusyvajicka
1čajová lyžičkasoľ + mleté čierne korenie
1čajová lyžičkacesnak
1⁄2kuscibuľa
50gramovmaslo

Inštrukcie

Do mletého mäsa podľa výberu ja som mala hovädzie nastrúhame na jemno surové zemiaky, cesnak, pridám vajíčka, na jemno nakrájanú cibuľu, osolím a okorením mletým čiernym korením. Dobre premiešam, nechám pol hod. odležať. Potom vlhkými rukami robím približne rovnaké bochníky, ukladám na panvicu alebo plech s papierom. Na každý bochník dám plátok masla. Rúru si vyhrejem na 200 st., vložím tam fašírky a pečiem 10 min. .  Potom teplotu znížim na 170 a pečiem ešte 15 min., netreba ich obracať.

Podávala som so zemiakovo zelerovým pyré - uvarím v slanej vode, keď je to mäkké zlejem vodu a pridám troch mlieka a smotany, nechám prevrieť, pridám kúsok masla a rozšľahám. Ochutím soľou a muškátovým orieškom.

Šalát bol kapustový s mrkvou, trochu cibuľky a naktájané jabĺčka, soľ, korenie, spojiť s kyslou smotanou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok