Hovädzie guľky s klobásou, dusené paradajky s mrkvou a zelerom

Popis

Rýchlo pripravené jedlo pri ktorom nemusíme veľa stáť... teda pri sporákuChichocem sa

Hovädzie guľky s klobásou, dusené paradajky s mrkvou a zelerom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

600gramovmletého hovädzieho mäsa
2kusydomácej klobásy
6kusyparadajky
2kusymrkvy, na tenké kolieska
1⁄4kuszeleru nastrúhať + vňať
2kusybobkový list, soľ,mleté čierne korenie
1kusfeferónka malá
1kuscibuľa nakrájaná na jemné kocky

Inštrukcie

Dobrú domácu klobásu ošúpeme a pridáme k mäsu a spolu vymiešame (nesolím chute sa prepoja aj so zeleninou). Tvarujeme guľky, ktoré prudko opečieme na oleji. Na oleji restujeme cibuľku a pridáme drobno nakrájané sparené paradajky, zeler a mrkvu. Pridám na drobno nakrájanú feferónku ( nemusí byť),bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a vňať zo zeleru, podľa potreby podlejem vývarom a nechám dusiť. Asi po 10 min. naukladám na zmes mäsové guľky a dám piecť do rúry tak na 10-15 min. Podávam s pečenými zemiakmi...tie boli spolu v rúre(zvlášť na plechu) a tak sa všetko pieklo naraz.

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Koniec. Idem kúpiť klobásu. Mäso mám mleté bravčové nachystané na burgre, ale toto .... toto musí byť Áno

Oplatí sa vyskúšať a dajú sa použiť aj paradajky v krabičke aj keď čerstvé sú čerstvé. Ešte som zabudla ak je zeleninka viac kyslejšia štipka cukru pomôže.... ale mrkva by to mala istiť.

Domáce olúpané čakajú v mraziaku na svoju chvíľu a podchvíľou mätú chalošov, lebo sú v krabičke od zmrzliny a tí natešení sa rútia, že jeeeeeej máme zmrzlinu a tam ... rajčiny. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Snáď také budú lepšie ako tie z konzervy i keď asi pustia viac vody. Nejak to poriešim. Úsmev

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.