reklama

Hovädzie so zeleninovou omáčkou

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 22. 07. 2013 - 10:52 - Recepty Un Chien Andalou
Hovädzie so zeleninovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, Un Chien Andalou

Un Chien Andalou | Hovädzie so zeleninovou omáčkou


reklama

Omáčky tohto druhu nikdy nezahusťujeme múkou. Jednak nám namiesto omáčky vznikne aromatické lepidlo a potom nie je na tento československý folklór dôvod, cena zeleniny v sezóne je určite nižšia ako cena múky.

Ingrediencie
400 gramov hovädzie mäso
1 kilogram koreňová zelenina
2 decilitre červené víno
2 polievkové lyžice horčica celozrnná
6 kusov čierne korenie
25 decilitre smotana na šľahanie
3 kusov nové korenie
3 kusov bobkový list
  kus soľ
1 liter zeleninový vývar
  liter bravčová masť
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso (v princípe sa dá použiť akékoľvek hovädzie mäso v celku), ak nie je v kompaktnom tvare jemne zviažeme povrázkom a zo všetkých strán na rozpálenej masti prudko opečieme a odložíme nabok.

Do výpeku na miernejšom plameni dáme restovať zeleninu 10-15 minút, zalejeme vínom ktoré necháme odpariť. Pridáme koreniny soľ, horčicu, mäso a vriaci vývar maximálne do polovice mäsa.

Na miernom plameni dusíme do mäkka, prípadne v rúre na 160.

Keď je mäso mäkké vyberieme ho, vyberieme aj bobkový list a zeleninu rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu necháme opäť zovrieť. Mäso krájame na tenké plátky, polejeme omáčkou a dozdobíme domácou knedľou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
3 hod, 30 minút
Čas prípravy
3 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama