Hovädzie so zeleninovou omáčkou

Popis

omáčky tohto druhu nikdy nezahusťujeme múkou (jednak nám namiesto omáčky vznikne aromatické lepidlo a potom nie je na tento československý folklór dôvod, cena zeleniny v sezóne je určite nižšia ako cena múky)

Hovädzie so zeleninovou omáčkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
3 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod, 30 minút

Ingrediencie

400gramovhoväzdie mäso
1kilogramkorenova zelenina (v rovnom pomere)
2decilitrečervené víno
2polievkové lyžicehorčica celozrnná
6kusyčierne korenie
25decilitresmotana na šľahanie 33%
3kusynové korenie
3kusybobkový list
 kussoľ
1literzeleninový vývar
 litermasť bravčová

Inštrukcie

1. Mäso (v princípe sa dá použiť akékoľvek hovädzie mäso v celku), ak nie je v kompaktnom tvare jemne zviažeme povrázkom a zo všetkých strán na rozpálenej masti prudko opečieme a odložíme nabok. 2. Do výpeku na miernejšom plameni dáme restovať zeleninu 10-15 minút, zalejeme vínom ktoré necháme odpariť. Pridáme koreniny soľ, horčicu, mäso a vriaci vývar maximálne do polovice mäsa. 3. na miernom plameni dusíme do mäkka, prípadne v rúre na 160. 4. Keď je mäso mäkké vyberieme ho, vyberieme aj bobkový list a zeleninu rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu necháme opäť zovrieť. Mäso krájame na tenké plátky, polejeme omáčkou a dozdobíme domácou knedľou

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok