
Un Chien Andalou | Hovädzie so zeleninovou omáčkou
Omáčky tohto druhu nikdy nezahusťujeme múkou. Jednak nám namiesto omáčky vznikne aromatické lepidlo a potom nie je na tento československý folklór dôvod, cena zeleniny v sezóne je určite nižšia ako cena múky.
400 | gramov | hovädzie mäso |
1 | kilogram | koreňová zelenina |
2 | decilitre | červené víno |
2 | polievkové lyžice | horčica celozrnná |
6 | kusov | čierne korenie |
25 | decilitre | smotana na šľahanie |
3 | kusov | nové korenie |
3 | kusov | bobkový list |
kus | soľ | |
1 | liter | zeleninový vývar |
liter | bravčová masť |
Mäso (v princípe sa dá použiť akékoľvek hovädzie mäso v celku), ak nie je v kompaktnom tvare jemne zviažeme povrázkom a zo všetkých strán na rozpálenej masti prudko opečieme a odložíme nabok.
Do výpeku na miernejšom plameni dáme restovať zeleninu 10-15 minút, zalejeme vínom ktoré necháme odpariť. Pridáme koreniny soľ, horčicu, mäso a vriaci vývar maximálne do polovice mäsa.
Na miernom plameni dusíme do mäkka, prípadne v rúre na 160.
Keď je mäso mäkké vyberieme ho, vyberieme aj bobkový list a zeleninu rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu necháme opäť zovrieť. Mäso krájame na tenké plátky, polejeme omáčkou a dozdobíme domácou knedľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty