reklama

Klopsy z mletého mäsa

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 18. 12. 2020 - 11:40 - Recepty M.á.r.i.a
Klopsy z mletého mäsa, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Štavnaté klopsy s pučenými zemiakmi a šalátom oteší vždy na obed. Opäť budú obohatené o niečo iné ako rožky, strúhanka....bude to tekvica. Často strúham do mäsa napr. zemiak, mrkva, zeler ...

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
125 millilitrov smotana na šľahanie
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička údená červená paprika
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1 hrnček tekvica
2 strúčiky cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmes mletého mäsa si večer zmiešame so smotanou, koreninami, dobre vymiešame aby sa smtana vstrebala do mäsa. Zakryjeme fóliou a dáme do rána do chladničky. Tekvicu a cesnak si na jemno nastrúhame a ráno vmiešame do mäsovej zmesy.

Vlhkými rukami robíme bchníčky, ktoré dáme na panvicu s trochou oleja opekať - pustia si dosť šťavy a tuku tak naozaj netreba oleja veľa. Z každej strany opekáme pomaly približne 8 min.

Podávala som s pučenými zemiakmi - do uvarených zemiakov prilejem trochu horúceho mlieka s rozpusteným maslom a popučím (nešľahám).

Kapustový šalát - na rezančeky nakrájanú kapustu blanžírujem, potom do nej nasekám trochu cibule, nastrúham mrkvu,strúčik cesnaku, soľ, drvená rasca, trochu cukru, ocot, korenie - dochutiť podľa seba.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama