Klopsy z mletého mäsa

Pridal/a M.á.r.i.a

Štavnaté klopsy s pučenými zemiakmi a šalátom oteší vždy na obed. Opäť budú obohatené o niečo iné ako rožky, strúhanka....bude to tekvica. Často strúham do mäsa napr. zemiak, mrkva, zeler ...

Klopsy z mletého mäsa - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

500gramovmleté mäso (zmes hovädzie, bravčove)
125millilitrovsmotana na šľahanie
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkaúdená červená paprika
1šálkanastrúhaná tekvica
1⁄4čajová lyžičkamleté čierne korene
2strúčikycesnak

Inštrukcie

Zmes mletého mäsa si večer zmiešame so smotanou, koreninami, dobre vymiešame aby sa smtana vstrebala do mäsa. Zakryjeme fóliou a dáme do rána do chladničky. Tekvicu a cesnak si na jemno nastrúhame a ráno vmiešame do mäsovej zmesy.

Vlhkými rukami robíme bchníčky, ktoré dáme na panvicu s trochou oleja opekať - pustia si dosť šťavy a tuku tak naozaj netreba oleja veľa. Z každej strany opekáme pomaly približne 8 min.

Podávala som s pučenými zemiakmi - do uvarených zemiakov prilejem trochu horúceho mlieka s rozpusteným maslom a popučím (nešľahám).

Kapustový šalát - na rezančeky nakrájanú kapustu blanžírujem, potom do nej nasekám trochu cibule, nastrúham mrkvu,strúčik cesnaku, soľ, drvená rasca, trochu cukru, ocot, korenie - dochutiť podľa seba.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok