Popis
Plnená tekvica

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | improvizácia |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | kus | tekvica |
250 | gramov | mlete mäso |
5 | kusy | mrkva |
1 | kus | vajíčko |
2 | kusy | rožky |
2 | decilitre | mlieko |
200 | gramov | tvrdý syr |
1 | kus | cibuľa |
1 | štipka | cierne mlete korenie |
1 | štipka | kurkuma, soľ |
Inštrukcie
Väčšiu tekvicu prekrojíme priečne napoly , vydlabeme . Rožky najrájame na drobno a namočíme do mlieka, pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľku a na malé kocečky nakrájané asi dve mrkvy, vajíčko a trochu na kocky nakrájaného tvrdého syra , soľ, korenie, kurkumu , všetko spolu zmiešame a naplníme rozpolenú tekvicu. Druhú polovicu tekvice nakrájame na hrubšie mesiačiky a taktiež nakrájame aj zemiaky, ktoré sú k tekvičke dobrou prílohou a mrkvu rozkrojíme priečne na polovičky, ak je menšia , tak ju necháme celú. Na plech dáme papier na pečenie a dáme piecť /nakrájané zemiaky, tekvicu a mrkvu ešte pred pečením vo väčšej miske premiešame s troškou soli, drvenej rasce a štipkou oleja/ a dáme spolu s plnenou tekvicou piecť. Asi 10 minút pred dopečením ešte dáme na naplnenú tekvičku strúhaný syr a dopečieme. Potom už len naaranžujeme a papáme.
Poznámky
ešte k ingredienciám zemiaky ako príloha, ktoré ochutíme soľou a drvenou rascou a trošku oleja a nejakú farebnú zeleninku na ozdobu / ja som použila paradajku a mladú zelenú cibuľku
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť