
Dzeny | Kuskus s dusenou zeleninou a tofu
Večera či obed za 15 minút.
Ingrediencie
2 | decilitre | kuskus |
4 | decilitre | zeleninový vývar |
1 | balík | tofu |
8 | kusov | cherry paradajky |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
Postup
2 dcl kuskusu zalejeme vriacim zeleninovým vývarom (4 dcl) a necháme 15 minút stáť v prikrytej nádobe.
Očistíme a nakrájame zeleninu. Na oleji (1 PL) opražíme cibuľu, pridáme cuketu a paradajky, opražíme a podusíme.
Na druhej panvici na 1 PL oleja opražíme na kocky nakrájane tofu s trochou sójovej omáčky. Nemusí byť sójovka, môže byť hocijaké korenie, ktoré máte radi alebo na ktoré máte aktuálne chuť.
Kuskus, zeleninu a tofu zmiešame a podávame.
Použila som tmavý kuskus, na obale bolo napísané, že rozdiel v chuti takmer nezbadám. Nezbala som vôbec.
Kuskus alebo kus-kus - podľa slovníka sú obidve verzie správne.
V slovníku som sa dozvedela, že kuskus je aj vačkovec z čeľade kuskusovitých žijúci takmer výlučne na stromoch najmä v Austrálii a na Novej Guinei, živí sa ovocím, žije najmä v dažďových, pobrežných lesoch, niekde chovajú kuskusy ako domáce zvieratká. Vyzerá takto >>
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule