Lahodný pečený králik

Popis

Králik, po ktorom si oblížete všetky prsty
Lahodný pečený králik - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojvlastný recept
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1kuskrálik
1kusveľká cibuľa
2kusystrúčky cesnaku
 kusslanina, rasca, soľ, majorán, olej

Inštrukcie

králika naporciujeme, nasolíme, uložíme do pekáča, posypeme rascou. Na porcie dáme nadrobno nakrájaný cesnak, plátky cibule a slaniny. Ostatnú cibuľu a slaninu dáme naokolo. Keď je králi väčší, alebo starší, je dobré ho slaninou prešpikovať. Podlejeme trochou oleja a vodou. Prikryté dáme piecť. Králika počas pečenia 1-2 razy otočíme. V pekáči by malo byť vždy trochu vody (výpeku). Polejeme výpekom. Keď je mäkký, jemnučko (medzi prsty) ho posypeme v prstoch rozdrveným majoránom a odkrytého ho zapečieme do červena.

Postup: 

Lahodný pečený králik - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.