Popis
Králik, po ktorom si oblížete všetky prsty

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastný recept |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
1 | kus | králik |
1 | kus | veľká cibuľa |
2 | kusy | strúčky cesnaku |
kus | slanina, rasca, soľ, majorán, olej |
Inštrukcie
králika naporciujeme, nasolíme, uložíme do pekáča, posypeme rascou. Na porcie dáme nadrobno nakrájaný cesnak, plátky cibule a slaniny. Ostatnú cibuľu a slaninu dáme naokolo. Keď je králi väčší, alebo starší, je dobré ho slaninou prešpikovať. Podlejeme trochou oleja a vodou. Prikryté dáme piecť. Králika počas pečenia 1-2 razy otočíme. V pekáči by malo byť vždy trochu vody (výpeku). Polejeme výpekom. Keď je mäkký, jemnučko (medzi prsty) ho posypeme v prstoch rozdrveným majoránom a odkrytého ho zapečieme do červena.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť