
Králičie mäso u nás ešte stále málo docenené ale to má rád môže skúsiť aj iný spôsob ako len pečený.
Ingrediencie
1 | kus | králik |
200 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | zväzok | bylinky |
300 | gramov | hliva ustricová |
Na šalát: | ||
1 | hlávka | karfiol |
2 | kusov | paprika kápia |
2 | kusov | jarná cibuľka |
2 | kusov | zeler stonkový |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
200 | gramov | kyslá smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok |
Postup
Králika naporciujem, nasolím, posypem mletým čiernym korením, poukladám do pekáčika, pridám čerstvé bylinky - tymian, šalvia, oregano. Na kúsky mäsa poukladám plátky masla, pridám deci vody.
Pekáčik zakryjem a dám do vyhriatej trúby na 140 st. aspoň na 3 hod, po hodine pridám na väčšie kusy natrhanú hlivu a pečiem ďalej. Pol hodinu pred dokončením odokryjem, zvýšim teplotu a nechám zapiecť.
Karfiol rozobrať na malé ružičky, uvariť ich v slanej vode, do ktorej pridáme šťavu s citróna asi 5 min, ochladíme, pridáme na kúsky nakrájanú kapiu, jarnú cibuľku, stonkový zeler.
Spojíme s kyslou smotanou, osolíme, pridáme postrúhaný muškátový oriešok, ml. čierne korenie, trochu worchesteru a necháme odležať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.