Konfitovaný králik s hlivou a karfiólový šalát.

Popis

Králičie mäso u nás ešte stále málo docenené ale to má rád môže skúsiť aj iný spôsob ako len pečený.

Konfitovaný králik s hlivou a karfiólový šalát. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
3 hod
Celkový čas
3 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kuskrálik
200gramovmaslo
1čajová lyžičkasoľ + mleté čierne korenie
1zväzokbyliniek
300gramovhliva ustricova
šalát
1hlávkakarfiol
2kusykapia
2kusycibuľka mladá
2kusystonky zeleru sedáno
1polievková lyžicaworchesterova omacka
200gramovkyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Inštrukcie

Králika naporcujem, nasolím, posypem mletým čiernym korením, poukladám do pekáčika, pridám čerstvé bylinky - timian,šalvia,oregáno. Na kúsky mäsa poukladám plátky masla,pridám deci vody. Pekáčik zakryjem a dám do vyhriatej trúby na 140 st. aspoň na 3 hod., po hodine pridám na väčšie kusy natrhanú hlivu a pečiem ďalej. Pol hodinu pred dokončením odokryjem, zvýšim teplotu a nechám zapiecť.


Karfiol rozobrať ma malé ružičky, variť ich v slanej vode, do ktorej pridáme šťavu s citróna asi 5 min., ochladíme, pridáme na kúsky nakrájanú kápiu, jarnú cibuľku, stonkový zeler. Spojíme s kyslou smotanou, osolíme, pridáme postrúhaný muškátový oriešok, ml. čierne korenie, trochu worchestru a necháme odležať.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok