
Králičie mäso u nás ešte stále málo docenené ale to má rád môže skúsiť aj iný spôsob ako len pečený.
Ingrediencie
1 | kus | králik |
200 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | zväzok | bylinky |
300 | gramov | hliva ustricová |
Na šalát: | ||
1 | hlávka | karfiol |
2 | kusov | paprika kápia |
2 | kusov | jarná cibuľka |
2 | kusov | zeler stonkový |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
200 | gramov | kyslá smotana |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok |
Postup
Králika naporciujem, nasolím, posypem mletým čiernym korením, poukladám do pekáčika, pridám čerstvé bylinky - tymian, šalvia, oregano. Na kúsky mäsa poukladám plátky masla, pridám deci vody.
Pekáčik zakryjem a dám do vyhriatej trúby na 140 st. aspoň na 3 hod, po hodine pridám na väčšie kusy natrhanú hlivu a pečiem ďalej. Pol hodinu pred dokončením odokryjem, zvýšim teplotu a nechám zapiecť.
Karfiol rozobrať na malé ružičky, uvariť ich v slanej vode, do ktorej pridáme šťavu s citróna asi 5 min, ochladíme, pridáme na kúsky nakrájanú kapiu, jarnú cibuľku, stonkový zeler.
Spojíme s kyslou smotanou, osolíme, pridáme postrúhaný muškátový oriešok, ml. čierne korenie, trochu worchesteru a necháme odležať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule