
Dzeny | Mäsové guľky s krúpami pečené v rúre
Trochu som sa obávala, čo na tento experiment povie mužské osadenstvo domácnosti, našťastie, stretlo sa to s úspechom.
Ingrediencie
500 | gramov | bravčové mäso |
1 | hrnček | krúpy |
3 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
1 | čajová lyžička | soľ |
čierne korenie | ||
chilli korenie | ||
1 | čajová lyžička | pesto z medvedieho cesnaku |
1 | kus | cibuľa |
trocha | petržlenová vňať | |
trocha | slanina |
Postup
Jačmenné krúpy uvaríme v slanej vode. Ja som ich varila cca 25 minút.
Kým sa varia krúpy, nadrobno pokrájame cibuľu a slaninu, spolu ich opražíme. Ja som použila prerastenú slaninu. Netreba veľa, dala som len dva pásiky hrubé cca pol cm, slanina je tam len na chuť.
Uvarené krúpy, opraženú cibuľu, slaninu a všetky ostatné ingrediencie zmiešame.
Vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 35 minút na 180 stupňoch.
Namiesto pesta stačí dať cesnak a vlastne je to len vaša vec, čo si tam dáte:)) Jedinú obavu som mala, že sa guľky pri pečení rozpadnú, krúpy som do guliek dávala prvýkrát, ale držia pekne tvar sú kompaktné:)
Z uvedenej dávky mi vyšlo 25 guliek, ale sú také menšie, servírovala som 4 guľky pre seba, 5 pre chlapa:) Samozrejme, čím väčšie guľky, tým menej roboty:)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Kamila
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Rýchlejšie to už ozaj nejde. Fotorecept na jednoduchý hrnčekový koláč so slivkami a makom, pripravený z jednej misky.
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.