Popis
Šťavnatá maková štrúdľa na blížiace sa sviatky.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | lístkového cesta |
130 | gramov | práškového cukru |
1⁄2 | deciliter | mlieka |
3 | polievkové lyžice | slivkového lekváru |
40 | gramov | masla |
100 | gramov | sušených brusníc |
2 | kusy | väčších jablk |
1 | kus | banán |
250 | gramov | maku |
Inštrukcie
Príprava plnky: Najskôr si namočíme sušené brusnice do horúcej vody na približne 10 minút. Vo väčšej miske si vymiešame práškový cukor a 1/2 dcl mlieka do hladka. Pridáme 3 PL slivkového lekváru, rozpustené maslo, brusnice a premiešame. Dve väčšie jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame na jemno. Banán si nakrájame na drobno. Postrúhané jablká a na drobno nakrájaný banán vmiešame do zmesi. Na záver pridáme do zmesi zomletý mak a plnku poriadne premiešame.
1 balenie lístkového cesta si rozdelíme na tri približne rovnaké diely. Prvý diel lístkového cesta vyvaľkáme na tenko. Na cesto natrieme 1/3 plnky a opatrne ho zvinieme do štrúdle (najskôr preložíme okraje a potom štrúdľu zrolujeme). Na záver treba potrieť povrch štrúdle rozšľahaným vajíčkom a veľmi jemne popichať ihlou alebo vidličkou. Postup opakujeme aj pri ďalších dvoch dieloch lístkového cesta.
Štrúdľu pečieme pri 180°C približne 20-25 minút.
Prajem Vám dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť