Un Chien Andalou, dasa_, M.á.r.i.a | Koláž Naničmama.sk, Recepty na hovädzie mäso
reklama
Kto by však odmietol šťavnaté hovädzie špeciality ako steak, roštenku na hubách, hovädzie s kôprovou omáčkou, či hovädzie na pive... Na pečenie sa hodia stehno a sviečkovica, na steak je najvhodnejšie plece a na guláš močing.
Hovädzie mäso je zdrojom železa a vitamínu B12, ktoré vieme telu dodať aj inak ako konzumáciou hovädzieho, no zjesť steak je celkom príjemný spôsob ako dodať telu dôležité látky.
Výborný tip na grilovanie. Pripravte si grilovaný steak a syr. K tomu si doprajte chutný jogurtovo-smotanový dip s bylinkami. Pre dokonalý zážitok položte na steak bylinkové maslo. Pozrite si recept na grilované hovädzie mäso
Z hovädzieho mäsa pripravíte vývar a zároveň hlavný chod, teda hovädzie plátky s omáčkou a knedľou. Tento recept má mnoho variácií, namiesto mäsa môžete do omáčky pridať volské oko alebo vajce. Pozrite si recept na kôprovú omáčku s hovädzím mäsom a knedľou
Na toto jedlo je ideálnou voľbou močing, ktorý sa rýchlo uvarí do mäkka. Chuť mäsa, zeleniny a korenín podčiarkne pivo, v ktorom sa jedlo dusí. Po uvarení sa mäso vyberie a omáčka sa premieša a prepasíruje, pridá sa maslo a dochutí podľa chuti. Pozrite si recept na hovädzie na čiernom pive
Exotický názov Osso Buco označuje milánsku špecialitu. Hovädzie alebo teľacie mäso sa nakrája priečne cez kosť. Práve špiková kosť dodáva pokrmu tú pravú chuť. Pozrite si recept na osso bucco na červenom víne
Tradičné recepty na obed z mletého mäsa - bravčového, hovädzieho aj morčacieho. Recepty na fašírky, sekanú, guľky, plnenú papriku, koložvársku kapustu aj lasagne ...
Vyberte si z chutných receptov na obed s bravčovým mäsom. Pozrite si ako pripraviť bravčové pliecko, krkovičku, karé - pečené, dusené, vyprážané, plnené i mleté.
Un Chien Andalou, dasa_, M.á.r.i.a | Koláž Naničmama.sk, Recepty na hovädzie mäso
Kto by však odmietol šťavnaté hovädzie špeciality ako steak, roštenku na hubách, hovädzie s kôprovou omáčkou, či hovädzie na pive... Na pečenie sa hodia stehno a sviečkovica, na steak je najvhodnejšie plece a na guláš močing.
Hovädzie mäso je zdrojom železa a vitamínu B12, ktoré vieme telu dodať aj inak ako konzumáciou hovädzieho, no zjesť steak je celkom príjemný spôsob ako dodať telu dôležité látky.
Grilované hovädzie mäso
Foto: @ivet
Výborný tip na grilovanie. Pripravte si grilovaný steak a syr. K tomu si doprajte chutný jogurtovo-smotanový dip s bylinkami. Pre dokonalý zážitok položte na steak bylinkové maslo. Pozrite si recept na grilované hovädzie mäso
Hovädzie so zeleninovou omáčkou
Foto: Un Chien Andalou
Dlhšia príprava hovädzieho mäsa sa vám odvďačí šťavnatým zážitkom. Omáčka zo zeleniny a vína dodá jedlu nezameniteľnú chuť. Pozrite si recept na hovädzie so zeleninovou omáčkou
Hovädzí steak s grilovanou zeleninou a polentou
Foto: M.a.r.i.a
Vychutnajte si moderný a zdravý obed, plný výrazných chutí a lahodných kombinácií. Vyskúšajte recept na steaky s opekanou polentou a chrumkavou grilovanou zeleninou. Pozrite si recept na hovädzí steak s grilovanou zeleninou a polentou
Hovädzie plátky s gorgonzolovou omáčkou
Syrové omáčky nie sú len na cestoviny. Perfektne sa hodia aj k rybe alebo mäsu. Vyskúšajte recept na omáčku s gorgonzoly. Pozrite si recept na hovädzie plátky s gorgonzolovou omáčkou
Hovädzie na červenom víne so šampiňónmi
Foto: Dasa_
Hovädzie mäso a čerstvé šampiňonvy, to je kombinácia, ktorú málokto odmietne. Do omáčky pridajte červené víno a garantujeme vám skvelý kulinársky zážitok. Pozrite si recept na hovädzie na červenom víne so šampiňónmi
Uhorková omáčka s hovädzím mäsom
Foto: Dasa_
Uhorková omáčka nie je žiadny moderný vynález. Takto ju varili už naše staré mamy. Kto nemá rád kúsky uhoriek, môže ich do omáčky nastrúhať. Pozrite si recept na uhorkovú omáčku s hovädzím mäsom
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou
Foto: M.a.r.i.a
Z hovädzieho mäsa pripravíte vývar a zároveň hlavný chod, teda hovädzie plátky s omáčkou a knedľou. Tento recept má mnoho variácií, namiesto mäsa môžete do omáčky pridať volské oko alebo vajce. Pozrite si recept na kôprovú omáčku s hovädzím mäsom a knedľou
Hovädzie guľky s klobásou, dusené paradajky s mrkvou a zelerom
Foto: M.a.r.i.a
Mletú hovädzinu s klobásou zmiešajte a vytvarujte guľky. Tie potom zapečte spolu so zeleninovou omáčkou. Je to chutné a pomerne rýchlo pripravené jedlo. Pozrite si recept na hovädzie guľky s klobásou, dusené paradajky s mrkvou a zelerom
Hovädzie na čiernom pive
Foto: M.a.r.i.a
Na toto jedlo je ideálnou voľbou močing, ktorý sa rýchlo uvarí do mäkka. Chuť mäsa, zeleniny a korenín podčiarkne pivo, v ktorom sa jedlo dusí. Po uvarení sa mäso vyberie a omáčka sa premieša a prepasíruje, pridá sa maslo a dochutí podľa chuti. Pozrite si recept na hovädzie na čiernom pive
Osso Bucco na červenom víne
Foto: M.a.r.i.a
Exotický názov Osso Buco označuje milánsku špecialitu. Hovädzie alebo teľacie mäso sa nakrája priečne cez kosť. Práve špiková kosť dodáva pokrmu tú pravú chuť. Pozrite si recept na osso bucco na červenom víne