
Dá sa použiť čo chladnička dala... rýchly, ľahší obedík
6 | kusov | listy z kapusty |
1 | kus | cibuľa |
150 | gramov | šampiňóny |
150 | gramov | dusená šunka |
1⁄2 | hrnček | ryža uvarená |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | olej | |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | kusov | vajce |
Opatrne si odoberieme z kapusty listy a dáme ich spariť. Kým vychladnú urobíme si plnku. Na oleji urestujeme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme šampiňony a šunku. Spolu podusíme a odstavíme z ohňa.
Pridáme uvarenú ryžu ( mne ostala z predchádzajúceho dňa ). Premiešame, pridáme soľ, korenie, cesnak a vajíčka.
Zmesou naplníme kapustové listy, zabalíme do balíčka a ukladáme do maslom vymstenej zapekacej misky - môžeme trochu podliať vodou.
Zapekáme pri teplote 180 st. asi 20 - 25 mim. Podávame so zeleninovým šalátom - dala som rímsky šalát, uhorku, pór, paradajku, čierne olivy a nakladaný bambus. Zálievka - med, olivový olej, citrónová šťava, soľ, korenie, dionská horčica.
Plnka sa dá pripraviť zo zvyškou v chladničke, základ ryža (kuskus, pohánka,proso...) a pridať mäsko, hrášok, zeleninu z polievky, slaninku, syr. Fantázii sa medze nekladú .Taktiež podávať to môžeme s rôznymi prílohami, u nás aj so šampiňónovou omáčkou.
Toto nie je tá klasika s kyslou kapustou, je to ľahšie jedlo a robievam to aj do kelového listu. To je len reč chuti.... treba skúsiť, odporúčam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už sa toľko chystám, že raz ten kapustný list urobím. Možno nastal ten čas. U nás to nepatrilo medzi tradičné jedlá, tak nejak sa neviem na to odhodlať.