reklama

Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 04. 10. 2018 - 10:54 - Recepty M.á.r.i.a
Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami


reklama

Červenú repu - cviklu zvyknem používať na šaláty, polievky alebo pečenie. Tentokrát som ju použila trochu netradične na omáčku. S kombináciou s cuketovými knedličkami a parmezánom to bol výborný bezmäsitý obedík.

Ingrediencie
Omáčka:
3 kusov cvikla
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 deciliter červené víno
1 deciliter voda
1⁄2 čajová lyžička rasca drvená
1 čajová lyžička soľ
  mleté čierne korenie
1 deciliter kyslá smotana
1 polievková lyžica parmezán
Knedličky:
2 kusov cuketa
  soľ
250 gramov hrubá múka
1 polievková lyžica detská krupica
1 kus vajce
2 polievkové lyžice parmezán
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 st. Pečieme približne 45 min. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny na omáčku a knedličky. 

Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak na plátky. Na troche oleja restujeme cibuľu a pridáme drvenú rascu, potom pridáme cesnak a chvíľku restujeme - dávame pozor aby nám nezhnedol. Zalejeme vínom, vodou, osolíme a pridáme trochu korenia. Necháme mierne variť približne 10 min. 

Upečenú cviklu necháme trochu vychladnúť, očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme do zredukovanej cibuľke a necháme prejsť varom. Na záver zamiešame smotanu a parmezán a ochutíme trochou balzamika alebo citrónovou šťavou.

Cuketu nastrúham na jemno (nelúpem) a dobre osolíme. Nechám aspoň 15 min. odstáť. Potom dobre vyšmýkam. Pridám múku, krupicu, syr, vajce a vypracujem cesto. 

Dvomi lyžicami tvorím halušky a vyvarím v osolenej vode. Ja si skúpim najprv jeden, keď vypláva na povrch a rozpadáva sa pridám do cesta ešte múku. Knedličky varím 5-7 min. Zvyknem si vyžmýkanú cuketu odvážiť a múku dávam o 150 g menej ako je váha cukety. 

Na omáčku uložím knedličky, posypem vňaťou z cibuľky alebo póru a plátkami parmezánu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama