
Ip75 | Pečená kačica s červenou kapustou
Ideálny nedeľný obed
Ingrediencie
1 | kus | kačka |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | soľ | |
trocha | mletá červená paprika | |
trocha | rasca drvená | |
1 | kus | cibuľa |
trocha | olej | |
1 | kus | červená kapusta |
trocha | masť | |
1⁄2 | kus | jablko |
1 | čajová lyžička | kryštálový cukor |
trocha | múka | |
2 | polievkové lyžice | ocot |
Postup
Kapustu narežeme alebo nastrúhama nadrobno. V hrnci na mesti do zlatista opražíme strednú cibuľu. Pridáme kapustu a 1/2 jablka, osolíme, pridáme 6-7 zrniek rasce, trocha vody a dusíme. Pred dokončením pridáme 1 ČL kryštálového cukru.
Keď je hotová, odoberieme do šálky trocha šťavy, zahustíme múkou alebo Solamylom a vrátime do hrnca. Zamiešame. Nakoniec pridáme asi 2 PL octu.
Očistenú kačicu dobre osolíme a posypeme červenou paprikou. Aj z vnútra! Môžeme pridať aj trochu grilovacieho korenia a rascu.
Vložíme do pekáča, pridáme asi 2 strúčiky cesnaku posekané na kolieska. Na spodok nalejeme len trocha oleja, lebo kačica pustí masť a podlejeme vodou.
Prikryjeme fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre. Na 2 kg kačice treba 2-2,5 hodiny. Pred koncom dáme dole alobal a necháme zapiecť do chrumkava.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.