reklama

Pekinské placky

Pridal/a Heja dňa 29. 11. 2009 - 14:48 - Recepty Heja
obrázok k receptu

reklama

Mäsové placky pre viac člennú rodinu

Ingrediencie
1 kilogram bravčové mäso
5 kusov vajce
4 polievkové lyžice kečup
4 kusov cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička mletá červená paprika
3 decilitre lečo
1 deciliter olej
  trocha mleté čierne korenie
  soľ
  feferónky
1 balík Solamyl
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso nakrájame na slížiky, pridáme vajcia a ostatné ingrediencie a premiešame. Necháme v chladničke do druhého dňa.

Na rozpálenom oleji robíme placky vo veľkosti rezňa pečieme z obidvoch strán. Pripravíme iba toľko koľko potrebujeme, vždy urobíme čerstvé.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

lia6, Ne, 29. 11. 2009 - 15:15

Jéj, takéto robíme-ale nie placky...len to masko v tomto páce potom osmahneme na panvici-vidíš, toto ma nemnapadlo, že urobiť z toho placky...len taká otázka:myslíš, žeby sa niečo stalo, keby som tam ten solamyl nedala? ja ho totiž nepoužívam-ani na zahustenie, ani na nič podobnéSlnko

Heja, Po, 30. 11. 2009 - 16:27

skúšala som to s hladkou múkou ale nebolo to ono a bez solamylu by nedržali pokope

dzermil, Ne, 29. 11. 2009 - 16:21

Presne takto to robim aj jaTlieskam , ale radšej používam kuracie mäsko. Sú výborné teplé aj studené. Ten solamyl je tam vynikoš. Skúšala som aj múku ale nie je to ono.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama