
reklama
Mäsové placky pre viac člennú rodinu
Ingrediencie
1 | kilogram | bravčové mäso |
5 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kečup |
4 | kusov | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
3 | decilitre | lečo |
1 | deciliter | olej |
trocha | mleté čierne korenie | |
soľ | ||
feferónky | ||
1 | balík | Solamyl |
Postup
Mäso nakrájame na slížiky, pridáme vajcia a ostatné ingrediencie a premiešame. Necháme v chladničke do druhého dňa.
Na rozpálenom oleji robíme placky vo veľkosti rezňa pečieme z obidvoch strán. Pripravíme iba toľko koľko potrebujeme, vždy urobíme čerstvé.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
skúšala som to s hladkou múkou ale nebolo to ono a bez solamylu by nedržali pokope
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne takto to robim aj ja , ale radšej používam kuracie mäsko. Sú výborné teplé aj studené. Ten solamyl je tam vynikoš. Skúšala som aj múku ale nie je to ono.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jéj, takéto robíme-ale nie placky...len to masko v tomto páce potom osmahneme na panvici-vidíš, toto ma nemnapadlo, že urobiť z toho placky...len taká otázka:myslíš, žeby sa niečo stalo, keby som tam ten solamyl nedala? ja ho totiž nepoužívam-ani na zahustenie, ani na nič podobné