Klasicka plnena paprika,kde som ryzu nahradila pecivom.
olej | ||
hladká múka | ||
7 | decilitre | paradajkové pyré |
soľ | ||
celé čierne korenie | ||
nové korenie | ||
bazalka | ||
borievky | ||
500 | gramov | mleté mäso |
kus | koreniny | |
2 | kusov | vajce |
3 | kusov | rožky |
mlieko | ||
zelená paprika |
Na oleji kratko oprazime muku, zalejeme paradajkovym pyre (ja davam svoje, recept je tu: https://nanicmama.sme.sk/polievky/moja-paradajkova-polievka ), ked sa mi minie,tak kupujem a zriedim s vodou,lebo je hustejsie ako to moje domace. Pridam koreniny,ochutim solou, cukrom,podla toho ako treba, ked zacne vriet a ja som s chutou omacky konecne spokojna, vlozim do nej naplnene papriky a uvarim ich do makka.
Masko do plnenej papriky zomelieme, najcastejsie davam iba bravcove, nie je take suche, ale moze byt aj miesane s inym. Pridam vajicka, v mlieku namocene pecivo, kari korenie, mlete cierne korenie, (vy si mozete dat koreniny podla vlastnej chuti)sol, ak mate radi moze byt aj vegeta, dokladne rukami rozmiesam a naplnim papriky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.