Popis
Pohánku používa už dlhšie na slano aj na sladko. Dnes ponúknem na slano s hubami.Použila som šampiňony ale výborná je aj s hlivou a o dubákoch ani nehovorím...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
3⁄4 | šálky | pohánky |
1 | kus | červená cibuľa |
150 | gramov | šampiňóny |
3 | polievkové lyžice | oleja |
1 | plátok | masla ( tak 1 cm ) |
soľ, mlete čierne korenie | ||
2 | strúčiky | cesnaku |
Inštrukcie
Pohánku si prepláchneme horúcou vodou a necháme pol hod. namočenú. Medzitým si očistíme šampioňony a cibuľu. Nakrájame na plátky. Pohánku zlejeme a na lyžici oleja chvíľku urestujeme. Zalejeme 11/2 šálkou horúcej vody, osolíme a varíme kým sa nám vod neodparí. Cibuľu si speníme na zvyšnom oleji, pridáme na drobno nakrájaný cesnak a napokom aj šampiňony. Restujeme kým nie sú mäkké. Na záver osolíme, pridáme ml. čierne korenie a uvarenú pohánku.Necháme spolu prehriať a vmiešame maslo. Ja som ju podávala s restovanou kuracou pečienkou a šalátom z feniklu,avokáda,uhorky a čer. papriky...len tak osoliť, zakapnúť olivovým olejom a citrónom
Poznámky
Takto pripravená pohánka sa dá konzumovať ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom a posypaná syrom napr. na večeru.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Ďakujem za inšpiráciu, dozrel čas dozrieť
aj na pohánku.
Je to výborné jedlo a neprotestujú ani muži
, prevažne chutí. U nás ide ako príloha aj proso. Zvyknem si uvariť pohánky viac a potom ju mám v zálohe aj na sladké napr. pridať maslo, med, mak a sušené slivky...mňamka