Rizoto so zeleným hráškom

Pridal/a FaFrNoK

Vhodné na ľahké letné dni.

Rizoto so zeleným hráškom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

280gramovryža
2polievkové lyžiceolivový olej
1literzeleninový vývar
200gramovzelené hráškové struk
150gramovzelený hrášok
1šálkaparmezan
1deciliterbiele vino

Inštrukcie

Hráškové struky očistíme, umyjeme a povaríme krátko vo vriacej vode s kvapkou oleja. Scedíme. Zelený hrášok povaríme približne 5 minút. Precedíme. Polovičku hrášku rozmixujeme s vývarom na jemný krém. Struky orestujeme na oleji, pridáme ryžu, spolu restujeme asi 2 minúty, pridáme víno a varíme asi 15 minút za občasného miešania. V polovici varenia pridáme zelený hrášok a pred koncom krém pripravený z hrášku. Pred podávaním pridáme nastrúhaný parmezán a trochu extra vergine olej.

Poznámky

Rizoto si určite urobte z čerstvého zeleného hrášku nie mrazeného.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok