
Roládu pripravujem sporadicky, je výborná teplá i studená:))
Ingrediencie
600 | gramov | mleté bravčové mäso |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | čajové lyžičky | podravka |
trocha | mleté čierne korenie | |
100 | gramov | Eidam |
trocha | soľ | |
5 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | hrášok | |
1 | kus | červená paprika čerstvá |
2 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
Postup
Mleté mäso dáme do misky, pridáme mlieko a zmiešame. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, podravku, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie a postrúhaný tvrdý syr. Všetko dobre premiešame. Môžeme zahustiť strúhankou.
Pripravíme si alobal, trochu ho pomastíme a rozotrieme naň mäsovú zmes.
Pripravíme si praženicu z 5 vajec, ktorú trochu posolíme.
Navrstvíme na mäso, posypeme hráškom a nadrobno pokrájanou červenou paprikou. Pomocou alobalu zatočíme na roládu a alobal uzavrieme.
Zabalíme ešte do jedného alobalu a dáme na plech.
Pečieme pri teplote 200°C 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlatista asi 10 minút. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.