Šťuka na masle a cesnaku s pyré z kvaky a petržlenu

Popis

Ryby mám veľmi rada a tak keď je možnosť vždy ich použijem v mojej kuchyni. Šťuku som mala ešte z predvianočného rybolovu od mojich priateľov z Rakúska. Tá mraznička mu vôbec neublížila, práve naopak....

Šťuka na masle a cesnaku s pyré z kvaky a petržlenu - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
2 hod, 15 minút

Ingrediencie

1kusšťuka
soľ,cesnak,mleté čierne korenie,drvená rasca,citrónovú šťa
2kusykvaka
1kuspetržlen
soľ,citrónová kôra,muškátový oriešok
maslo

Inštrukcie

Z očistenej šťuky si narežem filety - začnem tým, že si narežem rybu po celej dĺžke chrbta ostrým nožom. Potom režem tesne popri chrbtovej kosti tak až neodrežem celú polovičku ako plát. Tak postupujem aj z druhej strany. Filety si dobre nasolím z obidvoch strán, mäsovú časť posype drvenou rascou a mletým čiernym korení a nechám odležať aspoň 2 hod. Medzitým si pripravím kvaku a petržlen - očistím a dať variť do osolenej vody. Ja som k rybke ešte podávala brokolicu a opečenú cibuľu (žltú+červenú). Brokolicu si sparím nad parou. Rybu si pred pečením potriem rozotretým cesnakom a dám piecť kožou dole na maslo - ja som mala prepustené maslo ghí, opekáme 10-15 mim. Rybu neobraciam až na záver.

 Ja som k rybke ešte podávala brokolicu a cibuľu (žltú+červenú). Brokolicu si sparím nad parou, cibuľu očistím a nakrájam na kolieska. Dám opiecť aj s brokolicou na maslo. Uvarenú kvaku s petržlenom scedím, pridám maslo a vymiešam do hladka na pyré. Podľa chuti dosolím nastrúham citrónovú kôru a muškátový oriešok.

Na záver rybu obrátime a chvíľku necháme opiecť a hneď servírujeme na tanier.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Dovolím si upozorniť, že citrónová kôra z citrónov u nás bežne dostupných nie je určená na konzumáciu (kvôli chemickej konzervácii). Nie s veľkým preháňaním by sa dala označiť za tak trošku otrávenú.

Nájdu sa aj pestovatelia, čo majú vlastné citróny. A keď im veríš, že nestriekajú, tak taký citrón je ideálny. Aj keď zase asi nevidel toľko slnka ako ten zo Španielska. Alebo juhu Talianska

Ďakujem za vyčerpávajúce a skoro vedecky podané vysvetlenie o škodlivosti citrónovej kôry. V ďalšom mojom kulinárstve si budem dávať mimoriadny pozor na takéto nebezpečenstvá. Zároveň Vás ubezpečujem, že sa mám veľmi rada a používam len a len bio citróny bez chemických prísad....Váľam sa od smiechu po podlahe

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok