Tagliatelle so zemiakmi a zelenou fazuľkou

Popis

Recept pochádzajúci z talianskej Ligúrie. Môže to byť rýchlovka, ale aj práca na viac dlhšie.

My použijeme v recepte skratky, vďaka ktorým sa toto jedlo hodí na rýchlu letnú večeru.

Samozrejme, kto má chuť, môže si aj cestoviny, aj pesto pripraviť doma vlastné. Doba prípravy sa prirodzene predĺži.

Tagliatelle so zemiakmi a zelenou fazuľkou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

250gramovtagliatelle, najlepšie čerstvé
300gramovzelená fazuľka
5kusymalý zemiak
2polievkové lyžicepesto

Inštrukcie

Fazuľky očistíme a nakrájame na asi 4 cm kúsky

Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vody a varíme asi 3-4 minúty. pridáme fazuľky a varíme spolu ďalšie 4 minúty. Nakoniec pridáme cestoviny a varíme podľa návodu. Ak sú cestoviny čerstvé, tak stačí aj 3 minúty.

Zlejeme vodu, pridáme pesto a opatrne premiešame. Podávať môžeme napríklad s rajčinovým šalátom ako samostatné jedlo.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzerá to dobre, len aké pesto treba použiť bo na foto sa moc nedá zistiť. Je nejaké svetlé a suchšie.

Bolo použité Pesto alla Genovese,  bazalkové pesto, pasterizované, tak možno preto sa tá farba zdá svetlá.

Samozrejme, kto chce, môže si z bazalky, píniových orechov, olivového oleja a parmezánu najlepšie v mažiari vyrobiť vlastné.

Tá farba ani tak nevadí ale asi by som doložila olivový olej. Robím si pestá sama a rôzne druhy vydržia aj skladovať.
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok