
Recepty od susedky | Tagliatelle so zemiakmi a zelenou fazuľkou
Recept pochádzajúci z talianskej Ligúrie. Môže to byť rýchlovka, ale aj práca na viac dlhšie.
250 | gramov | tagliatelle |
300 | gramov | zelená fazuľka |
5 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | pesto |
My použijeme v recepte skratky, vďaka ktorým sa toto jedlo hodí na rýchlu letnú večeru. Samozrejme, kto má chuť, môže si aj cestoviny, aj pesto pripraviť doma vlastné. Doba prípravy sa prirodzene predĺži.
Fazuľky očistíme a nakrájame na asi 4 cm kúsky.
Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vody a varíme asi 3-4 minúty. pridáme fazuľky a varíme spolu ďalšie 4 minúty. Nakoniec pridáme cestoviny a varíme podľa návodu. Ak sú cestoviny čerstvé, tak stačí aj 3 minúty.
Zlejeme vodu, pridáme pesto a opatrne premiešame. Podávať môžeme napríklad s rajčinovým šalátom ako samostatné jedlo.
Bolo použité Pesto alla Genovese, bazalkové pesto, pasterizované, tak možno preto sa tá farba zdá svetlá.
Samozrejme, kto chce, môže si z bazalky, píniových orechov, olivového oleja a parmezánu najlepšie v mažiari vyrobiť vlastné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to dobre, len aké pesto treba použiť bo na foto sa moc nedá zistiť. Je nejaké svetlé a suchšie.