Tofu po čínsky

Pridal/a melisa

Výborné, rýchle a chutné jedloÚsmev 

Tofu po čínsky - recept
Porcie
2
Zdrojinternet
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

100gramovbiele tofu
1kusmrazená čínska zelenina
1polievková lyžicarastlinný olej
2polievkové lyžicesójová omáčka
1polievková lyžicasolamyl
1kuscibuľa
1kuspor
soľ
korenie na čínu
oregano, bazalka
mleté čierne korenie

Inštrukcie

Tofu vyberieme z vrecka, vodu zlejeme do misky, pridáme sójovú omáčku, olej, solamyl, zelejeme trochou vody a premiešame. Tofu pokrájame na hranolčeky. Cibuľu a pór nakrájame na menšie kúsky.Všetko spolu zmiešame a marinujeme asi 20 minút. 

Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme zamrznutú zeleninu /môže byť aj vietnamská, japonská/, ktorú dusíme asi 5 minút, aby zostala chrumkavá. 

V ďalšej nádobe pripravíme marinované tofu, ktoré často miešame, aby neprihorelo, nakoľko je v zmesi solamyl. Pridáme mleté čierne korenie, korenie na čínu, bazalku, oregano, soľ podľa chuti, prípadne sójovú omáčku a vodu, ak by bola zmes hustá. Dusíme cca 20 minút.

Potom zmiešame s pripravenou zeleninou a dochutíme.

Podávame s ryžou a so zeleninou. Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok