
Dzeny | Kuskus s dusenou zeleninou a tofu
Večera či obed za 15 minút.
Ingrediencie
2 | decilitre | kuskus |
4 | decilitre | zeleninový vývar |
1 | balík | tofu |
8 | kusov | cherry paradajky |
1 | kus | cuketa |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
Postup
2 dcl kuskusu zalejeme vriacim zeleninovým vývarom (4 dcl) a necháme 15 minút stáť v prikrytej nádobe.
Očistíme a nakrájame zeleninu. Na oleji (1 PL) opražíme cibuľu, pridáme cuketu a paradajky, opražíme a podusíme.
Na druhej panvici na 1 PL oleja opražíme na kocky nakrájane tofu s trochou sójovej omáčky. Nemusí byť sójovka, môže byť hocijaké korenie, ktoré máte radi alebo na ktoré máte aktuálne chuť.
Kuskus, zeleninu a tofu zmiešame a podávame.
Použila som tmavý kuskus, na obale bolo napísané, že rozdiel v chuti takmer nezbadám. Nezbala som vôbec.
Kuskus alebo kus-kus - podľa slovníka sú obidve verzie správne.
V slovníku som sa dozvedela, že kuskus je aj vačkovec z čeľade kuskusovitých žijúci takmer výlučne na stromoch najmä v Austrálii a na Novej Guinei, živí sa ovocím, žije najmä v dažďových, pobrežných lesoch, niekde chovajú kuskusy ako domáce zvieratká. Vyzerá takto >>
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Kamila
Rýchly hrnčekový slivkovo-makový koláč z jednej misky
Rýchlejšie to už ozaj nejde. Fotorecept na jednoduchý hrnčekový koláč so slivkami a makom, pripravený z jednej misky.
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.