Trojfarebné lasagne...

Pridal/a anjeli

Ako som sa nedávno pochválila, manžel mi daroval knihu s receptami z talianskej kuchyne. A keďže to bol darček, ktorý nielen potešil, ale aj inšpiroval, mala som možnosť vyskúšať už niekoľko receptov, ktoré mali u nás úspech. Trochu som ich pozmenila, keďže nie všetky ingrediencie sú u nás dostupné...

Trojfarebné lasagne... - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1balíkhotových lasagní
1kuscukety
1kusbaklažánu
2kusycibule
200gramovlúpaných rajčín
200gramovrajčinového pretlaku
200gramovhrášku
400gramovmrazeného špenátu
100gramovmortadely /salám/
150gramovparmezánu
50gramovhladkej múky
50gramovmasla
150millilitrovmlieka
200gramovricotta
soľ
bazalka
olej

Inštrukcie

No nepatrí tento recept medzi tie šup-šup a hotovo, ale zas nie sú to ani galeje v kuchyni. Ja som si prípravu vychutnávala a ako bonus mi robili susedia kulisu "talianskej domácnosti" Veľký úsmev...

Do jedného kastrólika si dáme 4 PL oleja, rozohrejeme, 1 cibuľu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme paradajky, pretlak, osolíme a povaríme cca 10 minút, aby omáčka zhustla.

Zatiaľ si ošúpeme cuketu a baklažán, nakrájame ich na kocky. V ďalšom kastróliku si rozpálime 4 PL oleja a opražíme na ňom druhú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cuketu, baklažán, podlejeme 1 naberačkou vody a dusíme 20 minút. Potom odokryjeme, osolíme a varíme neprikryté ďalších 10 minút.

Medzitým si v ďalšom hrnčeku povaríme špenát a hrášok, postačí takých 10-15 minút, osolíme a pridáme bazalku /pôvodne malo ísť 100g bazalkového pesta/.

Pripravíme si bešamel, rozpustíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom, necháme zhustnúť, osolíme a pridáme 50g parmezánu. Salámu nakrájame na drobno.

Dáme si variť vodu, ktorú osolíme a pridáme 1 PL olej. Vo vode po 4-6 plátkoch varíme lasagne cca 2 minútky.

Ragú z cukety a baklažánu rozdelíme na tri časti: jednu šupneme k bešamelu, jednu pridáme k špenátu s hráškom a do tretej pridáme 2 naberačky paradajkovej omáčky a salámu.

Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika poukladáme prvú vrstvu uvarených lasagní /mne vyšlo 6 kusov a hneď si dáme variť ďalšiu várku/ polejeme rajčinovo-salámovou omáčkou /poriadne po celej ploche rozotrieme/, poukladáme druhú várku lasagní /a znova do hrnca šupneme ďalšiu várku variť/, potrieme bešamelovo-cuketovo-baklažánovou omáčkou, poukladáme tretiu várku lasagní /a uvaríme poslednú várku/, potrieme špenátovo-hráškovou omáčkou /postačia 2/3/ a prikryjeme štvrtou várkou uvarených lasagní. Vrch by sme mali rozdeliť na tretiny - tú vľavo by sme mali potrieť zvyšnou špenátovo-hráškovou omáčkou /zelená, stred by sme mali potrieť ricottou/ biela a vpravo by mala byť natretá rajčinová omáčka/ červená = talianska zástava. Celé to posypať zvyškom parmezánu.

Lenže... musela som pozmeniť pretože moji drahí nemusia špenát a tak ho musím maskovať a nie pretŕčať navrchu lasagní /medzi nami, nakecala som im, že to je brokolica Veľký úsmev/ a tak som uvarila aj piatu vrstvu lasagní a na štvrtú som natrela ricottu a špenátovo-hráškovú omáčku a prikryla lasagnami a potrela rajčinovou omáčkou a posypala parmezánom.

Pečie sa to na 180°C, 30 minút.

Postup: 

Trojfarebné lasagne... - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok