reklama

Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 01. 2018 - 19:41 - Recepty M.á.r.i.a
Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou


reklama

Trochu sýte jedlo, ale v zime si môžeme dovoliť aj také.

Ingrediencie
4 kusov zemiak
200 gramov šošovice
150 millilitrov mlieko
60 gramov maslo
2 kusov bobkový list
1 kus rozmarín čerstvý
  soľ
100 gramov slanina prerastená
2 kusov cibuľa
4 plátky údené mäso
4 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Šošovicu si namočíme aspoň na 2 hod. Potom z nej zlejeme vodu a dáme novú, pridáme bobkový list, rozmarín a varíme do mäkka. Na záver varenia osolíme.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a varíme do mäkka. Vodu scedíme, pridáme maslo ,teplé mlieko a vyšľaháme na hladké pyré - môže byť trochu redšie. Pridáme uvarenú šošovicu a spolu zamiešame. Podľa chuti prisolíme.

Slaninku si nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na pol kolieska a spolu restujeme kým nie je cibuľka pekne do hneda - nie spálená.

Údené mäso si uvaríme alebo len zohrejeme, z vajíčok pripravíme volské oká, žĺtok by malo byť mäkučké.

Do stredu taniera dáme pyré so šošovicou, posypeme slaninkou s cibuľou, na vrch položíme volské oko a pridáme údené mäso. 

Doplňujúce poznámky

Pyré môžeme podávať len s cibuľkou alebo pečenou klobáskou, párkami...vajíčko je tam výborné keď sa žĺtko rozleje do zemiakov.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 40 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama