Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou

Pridal/a M.á.r.i.a

Trochu hutné jedlo ale v zime si môeme dovoliť aj také.

Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
2 hod, 40 minút

Ingrediencie

4kusyzemiaky velke
200gramovšošovice
150millilitrovmlieka
60gramovmasla
2kusybokový list
1kusrozmarín čerstvý, soľ
100gramovprerastenej slaninky
2kusycibule veľké
4plátkyúdené mäso, krkovička, karé, šunka, čo zostalo po veľkej noci
4kusyvajicka

Inštrukcie

Šošovicu si namočíme aspoň na 2 hod. Potom z nej zlejeme vodu a dáme novú, pridáme bobkový list, rozmarín a varíme do mäkka. Na záver varenia osolíme.

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a varíme do mäkka. Vodu scedíme, pridáme maslo ,teplé mlieko a vyšľaháme na hladké pyré - môže byť trochu redšie. Pridáme uvarebú šošovicu a spolu zamiešame. Podľa chuti prisolíme.

Slaninku si nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na pol kolieska a spolu restujeme kým nie je cibuľka pekne do hneda - nie spálená.

Údené mäso si uvaríme alebo len zohrejeme, z vajíčok pripraíme volské oká, žĺtko by malo byť mäkučké.

Do stredu taniera dáme pyré so šošovicou, posypeme slaninkou s cibuľou, na vrch položíme volské oko a pridáme údené mäso. 

Poznámky

Pyré môžeme podávať len s cibuľkou alebo pečenou klobáskou, párkami...vajíčko je tam výborné keď sa žĺtko rozleje do zemiakov.

Vaše hodnotenie: Žiadne
1
Priemer: 1 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok