M.á.r.i.a | Zemiakové pyré so šošovicou s opraženou slaninou a cibuľou
Trochu sýte jedlo, ale v zime si môžeme dovoliť aj také.
4 | kusov | zemiak |
200 | gramov | šošovice |
150 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | maslo |
2 | kusov | bobkový list |
1 | kus | rozmarín čerstvý |
soľ | ||
100 | gramov | slanina prerastená |
2 | kusov | cibuľa |
4 | plátky | údené mäso |
4 | kusov | vajce |
Šošovicu si namočíme aspoň na 2 hod. Potom z nej zlejeme vodu a dáme novú, pridáme bobkový list, rozmarín a varíme do mäkka. Na záver varenia osolíme.
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a varíme do mäkka. Vodu scedíme, pridáme maslo ,teplé mlieko a vyšľaháme na hladké pyré - môže byť trochu redšie. Pridáme uvarenú šošovicu a spolu zamiešame. Podľa chuti prisolíme.
Slaninku si nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na pol kolieska a spolu restujeme kým nie je cibuľka pekne do hneda - nie spálená.
Údené mäso si uvaríme alebo len zohrejeme, z vajíčok pripravíme volské oká, žĺtok by malo byť mäkučké.
Do stredu taniera dáme pyré so šošovicou, posypeme slaninkou s cibuľou, na vrch položíme volské oko a pridáme údené mäso.
Pyré môžeme podávať len s cibuľkou alebo pečenou klobáskou, párkami...vajíčko je tam výborné keď sa žĺtko rozleje do zemiakov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.