No, nedá mi to. Našla som a tak Vám to posúvam. Budem tu pridávať postupne všetky, ktoré mám, tak preto ten názov-majte so mnou strpenie.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Teta-mamina sestra. |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | hnedý cukor |
1 1⁄2 | kilogram | višne |
1 1⁄2 | liter | rum |
Inštrukcie
Z týchto receptov som robila griotku, šípkový likér, becherovku, koňak a likér na zlepšenie chuti do jedla (posilnenie žalúdka), ríbezľový likér. Ostatné som neskúšala, ale chuťovo sú dobré všetky. Moja teta ich robí pravidelne.
1. Do 4 litrového pohára naložíme vrstvu umytých višní, zasypeme ju vrstvou cukru a takto pokračujeme, kým máme suroviny. Zalejeme rumom. Ak chceme mať griotku jemnejšiu, tak aj s trochou vody, alebo višňového kompótu.
2. Pohár (fľašu) prikryjeme a pri izbovej teplote, nie však na priamom slnku, ho necháme aspoň tri týždne odležať.
3. Višne scedíme, griotku rozdelíme do fliaš a skladujeme v chlade.
Poznámky
Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com