Domáce likéry - griotka

Pridal/a lia6

No, nedá mi to. Našla som a tak Vám to posúvam. Budem tu pridávať postupne všetky, ktoré mám, tak preto ten názov-majte so mnou strpenie. 

Domáce likéry - griotka - recept
Porcie
Litre
ZdrojTeta-mamina sestra.
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

1kilogramhnedý cukor
1 1⁄2kilogramvišne
1 1⁄2literrum

Inštrukcie

Z týchto receptov som robila griotku, šípkový likér, becherovku, koňak a likér na zlepšenie chuti do jedla (posilnenie žalúdka), ríbezľový likér. Ostatné som neskúšala, ale chuťovo sú dobré všetky. Moja teta ich robí pravidelne.

1. Do 4 litrového pohára naložíme vrstvu umytých višní, zasypeme ju vrstvou cukru a takto pokračujeme, kým máme suroviny. Zalejeme rumom. Ak chceme mať griotku jemnejšiu, tak aj s trochou vody, alebo višňového kompótu.

2. Pohár (fľašu) prikryjeme a pri izbovej teplote, nie však na priamom slnku, ho necháme aspoň tri týždne odležať.

3. Višne scedíme, griotku rozdelíme do fliaš a skladujeme v chlade.

Poznámky

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok