Fajita korenie

Popis

Rada si miešam domáce zmesi korenia.

Keď neviete ako dochutiť mäsko fajita korenie je skvelé riešenie. Vonia po mexiku a južnej Amerike. Možno použiť na kuracinu, hovädzinu ale aj na zeleninku.

U nás sa ujalo na dochutenie vareného kuracieho mäska.

Fajita korenie - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojbbcgoodfood.com
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

1⁄2čajová lyžičkačili korenia
2čajové lyžičkysladká udená paprika
1čajová lyžičkamletý kmín
1čajová lyžičkacesnakový prášok
1⁄2čajová lyžičkamletý koriander
2čajové lyžičkysušené oregano

Inštrukcie

Nameriame, zamiešame a šup s tým na mäsko či zeleninu.

Alebo do nádobky na čas, kedy sa straaaašne budete ponáhľať a nebude čas lyžičkovať. Mrkám

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (2 hlasy)

Komentáre

Nádherné farby, aj tá vôňa musí byť fajná. TlieskamÁnoTlieskam

Ja mam pri svoje histaminovej deve povolenú kombináciu bio červená paprika, čierne korenie, rasca a skončila som tuším , ešte ten cesnak, ta ten dávam čerstvý ...Hambím sa

Ďakujem.

Takto to vyzerá potom v teréne na fajita mäsku a toaste so syrom pred zapečením:

Pozerala som ale tie histamínové špecialitky, že čo by ste teoreticky mohli. Nejaké základné koreniny som naštudovala. Skúsim nájsť nejaké koreniace zmesi, kde by sa to dalo aplikovať.

Ja viem, že histamínová diéta je komplikovaná a nie každému všetko sadne, ale možno ak nie vám, tak možno vymyslím nové pomery a kombinácie.

Hodne byliniek som našla, že môžete: bazalka, petržlen, pažítka, oregano, šalvia - toto je za mňa úplne skvelé (milujeme doma narýchlo pripravené mäsko, kde dám len kúsok masla pred vypnutím a lístky čerstvej šalvie - chlapi si tú kombináciu veľmi pochvaľujú, čo je pre mňa prekvapením), saturejka, koriander ... no skvelé veci.

Ešte doštudujem. Veľký úsmev

Parádne toasty Áno

Asi som nenabrala odvahu skúšať nové korenia pri nej, rešpekt som mala voči ním, aj predtým. Hambím sa

Tak veľmi sa niet čo čudovať.

Ak jej vyhovujú chute a nechýbajú iné, netreba špekulovať. Mrkám

Vďaka. Boli nielen toasty, ale aj wrapy už. Proste u nás sa toto korenie veeeľmi ujalo.

V tomto som strašná, som unavená z varenia, varím dookola to isté, aj keď chlapom môžem obed zohriať, Tinka môže len čerstvé, alebo narýchlo mrazím polievky, mäso ... ,  Dosť toho nemôže Tinka, drahý vydumuje pri zdravších veciach, už ma to nebaví... Bože za chvíľu to bude 27 rokov čo som doma. Úsmev

Vyše roka varím denne. Ráno. Viem o čom zhruba hovoríš. Varím "minútky" resp. jedlá, ktoré max 45 minút vyžadujú prípravu.

Veľmi veľa sa dá zlátať mäsom na milión spôsobov. Istého času som sa bála, že budeme kvokať, toľko kuraciny sme pojedli. Vieš čo ma teraz baví? Na Paprike chodí také 30min varenie s Mery Bery či jak sa tá babina volá. Tam sú skvelé inšpirácie.

"Zdravšie" je čo? Akože zelenina? U nás u manžela ani cestoviny neprejdú alebo kečupový základ po mäso.

Sladké jedlá ani u staršieho. Teda ako dezert môže byť, ale žeby som to fazuľovou polievkou či gulášom zachránila veru nie. Joj minule som otvorila lunch meat v stave zúfania. Opiekla, zemiakovú kašu spravila. Mrkvový šalát. Na obed telefonát od distančne vzdelávajúcej omladiny - maminaaaaaa a to si nám otvorila psiu konzervu? Pohoda

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, obdivujem tvoje varenie v tak nekrestansku rannu hodinu. Mrkám

Nie je čo obdivovať. Je to zvyk Úsmev.

len tak medzi nami dievčatami, Mary Bery má 85 rokov. A stále je napríklad ako porotca v súťazi cukrárov, neivem pod akým názvom, ale bude aj na sk. v čechách bola pod názvom Peče celá zeme, a teda, to bola jedna z mála súťaží, čo sme doma sledovali..... Dúfam, že aj slovenská bude podobne dobrá, ako tá česká. Už hľadajp účastníkov.

A k tým rokom, Babička Boženy Nemcovej mala niečo po 40-tke, údajne 44. Ale to je na inú tému

Tak nech jej zdravie ešte dlho slúži. Áno

Jak mohla mať 44? Prekvapenie Barunka mala 16 či koľko.

no len kedysi sa aj 16 ročné vydávali

Šak OK, ale 16 Barunka, 32 tá jej mama, tak potom by Babička v 12tich bola mamou.

Aspoň 48 Chichocem sa. Kokoooooos. PrekvapenieHambím sa

zjavne máš pravdu. Ten údaj o veku som sa niekde dočítala a tak ma zaujal, že som si potom Babičku aj stiahla a po pravde, nikde som presný vek nezistila. A počítala som zjavne blbo. Ibaže by Barunka mala menej ako 16

Čítala som v podobnje úvahe, že cca  54 ... ;)

Ja varím tiež stále a teraz som si tak nejak vymohla, že aspoň raz za dva týždne si jedlo objednáme. Nie je to moc, ale cítim sa tak lepšie, akokeby voľnejšie. A strašne sa mi rátalo, keď som minule vyhlásila doma pracovnú sobotu  a syn sa dobrovolne rozhodol, že on upečie pizzu. Miesto upratovania. Fakt super, ked som nemusela na to myslieť....

U nás letia toasty hodne. Klsk náplň - šunka - syr. S tým sa vedia dopchať v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu.

A Andrej začal experimentovať. Normálne ma od žehličky odtiahol, že mamina - čerstvú pažítku nemáme? Prekvapenie

Mala by som vám sem hodiť sendvičové variácie - sú tam napr aj zaujímavé kombinácie ako džem a krabie tyčinky. Veľmi, fakt veľmi dobrá vec.

Skvelí sú tí mladí muži. Áno

Tak, tak - sem tam to treba nechať aj na nich. Treba im dôverovať. A oni sa postarajú. Hladom veru nepomrú.

U nas raz do tyzdna pizza, dcera si da Daosin a dokonca  sme objavili restiku, co donesie jedlo aj ku nam za 1 euro, ta druhykrat objednavame, Vtedy staci Tinke volaco vymysliet, ale uz sa mi lepsie dycha. ;)

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok