
Je to vynikajúci,rýchly spôsob prípravy ryby,ktorý je veľmi chutný.;-)
1 | kus | kapor |
2 | kusov | jablko |
1 | kilogram | banán |
1 | kus | pomaranč |
1 | kus | citrón |
250 | gramov | maslo |
1 | deciliter | víno červené |
trocha | soľ |
Vyčisteného, osoleného z každej strany / zvonku a j zvnútra/ kapra dáme na plech, do vnútra vložíme zmes ovocia, ktorú sme vyrobili z postrúhaného jablka, pokrájaného banána a pomaranča alebo mandarínky, ale pomaranč je lepší, lebo je kyslejší.
Naplníme vnútro kapra, k tomu pridáme tiež do vnútra celé maslo, len tak ho tam vložíme a dáme do trúby piecť tak na 180-200 stupňov.
Keď sa nám maslo rozpustí, podlejeme 1 dlc vína a necháme piecť.
Sem-tam môžme toho kapríka polievať tou rozpustenou zmesou, keď sa nám vínko vyparí, dolejeme ešte, nech to troška pláva. Pečieme asi hodinu, pri väčšom kaprovi 1,5 hod, po dopečení pokvapkáme povrch kapra citrónom.
Toto je náš vianočný dlhoročný recept, ktorý je veľmi lahodný, dá sa jesť aj pri delenej strave, niekto je toho kapra aj s plnkou, naše deti bez, len jedia to mäsko, starší syn to veľmi ľúbi, hovorí, že je to ako šunečka. Určite je to inakší spôsob, ale po vyskúšaní vám to zaručene bude chutiť.;-) Dobrú chuť.
Je to výborný recept.Ja ešte robievam tak,že kapra najskôr namočím do mlieka(asi 2-3 hodinky),aby sa neutralizoval zápach.Mlieko vylejem,kapra umyjem,nasolím,z vnútra potriem cesnakom,posypem rascou,naukladám naň plátky masla a dám piecť.Tesne pred dopečením podlejem vínom a vypnem rúru.Vôňa kapra s vínom rozvonia celý dom a všetkým sa vtedy zbiehajú slinky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hm,skúsim.Ináč,môj otec zabije kapra presne v deň,kedy ho ide robiť a vtedy zaručene nie je cítiť rybacinou,ale ak je zabitý dlhšie,dávame tiež do mlieka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnaaaaaaam to znie dooobreeee vyvyka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu je tiez fajny recept na kapra na vine http://www.akosatorobi.sk/video/1566/kapor-na-vine-s-topinkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môže to byť naozaj chutné, len škoda, že ja som lenivá oberať mäso z toľkých kostičiek.
Keby bol kapor bez kostí hmmmm to by bola paráda, alebo nejaká iná ryba.