
Výborná slaná torta s tuniakom.
1 | plechovka | tuniak vo vlastnej šťave |
200 | gramov | tatárska omáčka |
200 | gramov | smotana na šľahanie |
1 | kus | cibuľa |
pažítka | ||
petržlenová vňať | ||
1 | balík | toastový chlieb |
Prichystáme si tortovú formu.Nemastiť,nevykladať papierom.
V miske zmiešame 1 tuniaka vo vlastnej šťave,1 tatársku omáčku, 1 vyšľahanú smotanu, nadrobno pokrájanú cibuľku, pažítku alebo petržlenovú vňať.
Zmes si rozdelíme na tri časti.Toustový chlieb ukladáme do formy,aby bola celá plocha vyplnená, nalejeme prvú časť zmesi,na ňu uložíme zasa chlieb a znova zmes,takto 3x.končíme zmesou.
Vrch sa môže obložiť podľa chuti-paradajky,uhorka,varené vajcia.My to máme radšej bez oblohy.
Formu prikryjeme alobalom a dáme do chladu aspoň na 12 hodín,aby chlieb dobre nasiakol.
Milé dámy, už vám chcem dlho poslať tento recept,je fakt dobrý,aj keď je to troška kalorické(giggle) .Skúsite?Ja to robím hlavne v zime,na oslavu, pre susedov, nevieme sa dojesť(giggle) .Dobrú chuť.
veru aj je.skús a daj vedieť,či chutilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaj aj mne sa to paaci...urcite vyskuusam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
daisy mnam,to moze byt dobrotka,skusim u nas tuniak je v oblube