reklama

Černoškine prsia

Pridal/a papradina dňa 24. 06. 2009 - 14:02 - Recepty papradina
obrázok k receptu

reklama

Koláč je trochu náročnejší na čas, ale je super, robila som ho už dvakrát a určite som neskončila.

Ingrediencie
Cesto:
1 hrnček mak
6 kusov bielok
3 kusov žĺtok
1 hrnček polohrubá múka
250 gramov Palmarin
1 1⁄2 čajové lyžičky prášok do pečiva
2 plátky kokos
Krém:
250 gramov Hera
3 kusov žĺtok
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 hrnček mlieko
1 balík vanilkový puding
2 čajové lyžičky nescafe
3 polievkové lyžice citrónová šťava
  trocha rum
Punč:
1⁄2 hrnček voda
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 deciliter rum
  čajová lyžička citrónová šťava
Ostatné:
1 1⁄2 balíky okrúhle piškóty
  hrozienka
100 gramov čokoláda
1 čajová lyžička maslo
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 šálka=250 ml

1.palmarin rozpustime na miernom ohni,

2.v miske zmiesame muku, mak, pr.do pec., kokos, pr. cukor

3.do pripravenej suchej zmesi pomalym prudom vlievame roztopeny margarin izbovej teploty. Miesame, kym sa nam hmota nespoji.

4.po jednom vmiesame 3 zltka

5. chvilu dobre preslahame mixerom

6.opatrne vmiesame tuhy, zo 6 bielkov vyslahany sneh

7. pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 200stupnov cca 20 minut, rozmer plechu je 27cmx37cm. Je to rozmer vnutornej strany spodnej casti plechu

8. pripravime si punc: 1 PL kr. cukru zalejeme 1/2 poharom prevarenej vody, zamiesame, aby sa nam cukor rozpustil.

Po vychladnuti pridame 1 dcl rumu, 2 KL citronovej stavy. Ak nemate cerstvy citron, kludne pouzite citronku

9.v pohari mlieka rozslahame 3 zltka, 1 vanilkovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding

10. do uvareneho pudingu (ihned po odstaveni zo sporaka) pridame 6-8 PL kr cukru, vanilkovy cukor a dobre miesame, aby sa nam cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Mozete urobit aj klasicky postup vymiesat maslo s 200 g pr. cukru a potom pridat vychladnuty puding

11. v 1 KLstudenej vody rozpustime 2 KL nescafe

12. Heru vymiesame,po lyziciach pridame vychladnuty puding, rum, citronovu stavu a rozpustenu kavu, dobre vymiesame

13. z vychladnutej piskoty odstranime papier a piskotu vratime spat do plechu. Pokvapkame ju pripravenym puncom.

14. na puncom pokropenu piskotu nanesieme krem a ukladame detske piskoty namocene v punci. Urobime si prvy rad na sirku aj na dlzku, aby sme mali voditko pre ukladanie dalsich piskot a potom aj na rezanie kolacika

15. nad parou rozpustime cokoladu. Do cokolady som pridala taky tensi platok masla a asi 2 PL oleja adobre vymiesala nahladko. Cokolada ma byt riedsia, kedze "prsia" su nou iba pomazane.

16. namazala som cast piskotiek cokoladou a hned som dala na vrch kazdej cokoladou pomazanej piskotky 1 hrozienko, kym cokolada nestuhla. Vobec sa netrapte, ak prsicka nie su cele zatrete cokoladou

17. kolacik krajame pomedzi piskotky, tak , aby na jednom kusku boli dve piskotky, akoze cernoskine prsia alebo ze by prsicka?:)

 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Janulienka, St, 24. 06. 2009 - 16:00

fúha, môže byť super, už som ale narobená, len kým som to prečítala...Hambím sa

OLIVIA, Št, 25. 06. 2009 - 09:32

Hambím sa VeruHambím sa velmi prácneHambím sa
To je škoda,vyzerá tak fantasticky.....Vyplazený jazyk

papradina, Št, 25. 06. 2009 - 16:18

baby nebudte lenive,to len tak zllozito vyzera,vysledok stoji zatoVeľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

k4tk4, Št, 18. 02. 2010 - 12:07

Robievam aj zložitejšie, takže isto vyskúšam, vyzerá super.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama