
Koláč je trochu náročnejší na čas, ale je super, robila som ho už dvakrát a určite som neskončila.
Cesto: | ||
1 | hrnček | mak |
6 | kusov | bielok |
3 | kusov | žĺtok |
1 | hrnček | polohrubá múka |
250 | gramov | Palmarin |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
2 | plátky | kokos |
Krém: | ||
250 | gramov | Hera |
3 | kusov | žĺtok |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | hrnček | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
2 | čajové lyžičky | nescafe |
3 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
trocha | rum | |
Punč: | ||
1⁄2 | hrnček | voda |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | deciliter | rum |
čajová lyžička | citrónová šťava | |
Ostatné: | ||
1 1⁄2 | balíky | okrúhle piškóty |
hrozienka | ||
100 | gramov | čokoláda |
1 | čajová lyžička | maslo |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 šálka=250 ml
1.palmarin rozpustime na miernom ohni,
2.v miske zmiesame muku, mak, pr.do pec., kokos, pr. cukor
3.do pripravenej suchej zmesi pomalym prudom vlievame roztopeny margarin izbovej teploty. Miesame, kym sa nam hmota nespoji.
4.po jednom vmiesame 3 zltka
5. chvilu dobre preslahame mixerom
6.opatrne vmiesame tuhy, zo 6 bielkov vyslahany sneh
7. pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 200stupnov cca 20 minut, rozmer plechu je 27cmx37cm. Je to rozmer vnutornej strany spodnej casti plechu
8. pripravime si punc: 1 PL kr. cukru zalejeme 1/2 poharom prevarenej vody, zamiesame, aby sa nam cukor rozpustil.
Po vychladnuti pridame 1 dcl rumu, 2 KL citronovej stavy. Ak nemate cerstvy citron, kludne pouzite citronku
9.v pohari mlieka rozslahame 3 zltka, 1 vanilkovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding
10. do uvareneho pudingu (ihned po odstaveni zo sporaka) pridame 6-8 PL kr cukru, vanilkovy cukor a dobre miesame, aby sa nam cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Mozete urobit aj klasicky postup vymiesat maslo s 200 g pr. cukru a potom pridat vychladnuty puding
11. v 1 KLstudenej vody rozpustime 2 KL nescafe
12. Heru vymiesame,po lyziciach pridame vychladnuty puding, rum, citronovu stavu a rozpustenu kavu, dobre vymiesame
13. z vychladnutej piskoty odstranime papier a piskotu vratime spat do plechu. Pokvapkame ju pripravenym puncom.
14. na puncom pokropenu piskotu nanesieme krem a ukladame detske piskoty namocene v punci. Urobime si prvy rad na sirku aj na dlzku, aby sme mali voditko pre ukladanie dalsich piskot a potom aj na rezanie kolacika
15. nad parou rozpustime cokoladu. Do cokolady som pridala taky tensi platok masla a asi 2 PL oleja adobre vymiesala nahladko. Cokolada ma byt riedsia, kedze "prsia" su nou iba pomazane.
16. namazala som cast piskotiek cokoladou a hned som dala na vrch kazdej cokoladou pomazanej piskotky 1 hrozienko, kym cokolada nestuhla. Vobec sa netrapte, ak prsicka nie su cele zatrete cokoladou
17. kolacik krajame pomedzi piskotky, tak , aby na jednom kusku boli dve piskotky, akoze cernoskine prsia alebo ze by prsicka?:)
Veru
velmi prácne
To je škoda,vyzerá tak fantasticky.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby nebudte lenive,to len tak zllozito vyzera,vysledok stoji zato
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievam aj zložitejšie, takže isto vyskúšam, vyzerá super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fúha, môže byť super, už som ale narobená, len kým som to prečítala...