reklama

Jablkové pité bez vaľkania

Pridal/a Kamila dňa 02. 09. 2019 - 18:30 - Recepty Kamila
Jablkové pité bez vaľkania, Koláče, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na vynikajúci vláčny jablkový koláčik aj s celozrnou špaldovou múkou v štýle tradičného pite. ;)

Ingrediencie
6 kusov vajce
150 gramov trstinový cukor
125 millilitrov olej
125 millilitrov mlieko
250 gramov špaldová múka celozrnná
1 balík prášok do pečiva
1 1⁄2 kilogramov jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Krátko ich podusíme, aby sa odparila šťava. Ak máte radi škoricu, pridajte. Necháme vychladnúť.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. Prišľaháme olej a už na najnižších otáčkach primiešame striedavo mlieko s múkou zmiešanou s práškom do pečiva.

Na vymastený a múkou vysypaný veľký plech rozlejeme a rozotrieme cca polovicu hmoty. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 10-15 minút. Po 10 tich minútach opatrne skontrolujeme, povrch kupusu by mal byť svetlý,a le dostatočne tuhý aby zvládol jablkovú vrstvu

Poloupečený korpus vyberieme z rúry a opatrne naň "rozotrieme" jablká. Na tie nalejeme zvýšnu hmotu na korpus a pečieme ešte cca 25 minút. Po 20 minútach môžeme opatrne skontrolovať. Vrch by mal byť upečený do zlatova a držať tvar.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. U nás nemal veľmi  šancu veľmi chladnúť Hambím sa...

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama