
reklama
Chutný, svieži a ľahký na žalúdok.
Ingrediencie
220 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
70 | gramov | práškový cukor |
5 | kusov | vajce |
1 | štipka | soľ |
trocha | citrónová kôra | |
balík | prášok do pečiva | |
10 | kusov | jablko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
15 | kusov | orechy |
Postup
Príprava cesta:
Múku s práškom do pečiva zmiešame a postupne pridávame maslo, práškový cukor, žĺtky, soľ a citrónovú kôru. Všetko spracujeme na cesto, môžeme dať na chvíľku do chladničky.
Plnka:
Zatiaľ si nastrúhame jablká, pridáme škoricový cukor. Jablká chvíľku dusíme.
Pena:
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny.
Postup:
Cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený menší plech. Pečieme dopoly (asi 15min., 180C). Vyberieme a navrstvíme jablká a na ne dáme penu. Posypeme nasekanými orechami. Pečieme ešte asi 10 min.
Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty