Popis
Recept s fotopostupom na výborný menej tradičný jablkový koláč

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
3 | kusy | vajicka |
1⁄2 | šálka | trstinového cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | masla |
1 | šálka | polohrubej múky |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva |
2 | polievkové lyžice | rumu ak máte radi |
1 | čajová lyžička | škorice ak máte radi |
6 | kusy | stredne veľkých jablk |
štipka | soli |
Inštrukcie
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kúsky. Môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou aby nám nezhnedli.
Vajíčka izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme maslo, dve lyžice rumu, alebo vody a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricou a štipkou soli. Cesto premiešame s nakrájanými jablkami a dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme pri teplote cca 180-190°C cca 60-65 minút, podľa skúsenosti s vašou rúrou. Na posledných 15 minút môžete koláč zhora prikryť alobalom. Necháme vychladnúť.
Poznámky
Cesto môžete ochutiť škoricou alebo rumom, rumovou arómou, podľa toho čo máte radi. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Pri pečení som použila tmavú bezlepkovú múku
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť