
Kamila | Jablkový koláč
Recept s fotopostupom na výborný menej tradičný veľmi jednoduchý jablkový koláč
3 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | čajová lyžička | škorica |
6 | kusov | jablko |
štipka | soľ |
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kúsky. Môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou aby nám nezhnedli.
Vajíčka izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme maslo, dve lyžice rumu, alebo vody a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricou a štipkou soli.
Cesto premiešame s nakrájanými jablkami a dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme pri teplote cca 180-190°C cca 60-65 minút, podľa skúsenosti s vašou rúrou. Na posledných 15 minút môžete koláč zhora prikryť alobalom. Necháme vychladnúť.
Cesto môžete ochutiť škoricou alebo rumom, rumovou arómou, podľa toho čo máte radi. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Pri pečení som použila tmavú bezlepkovú múku

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty