
Kde zúžitkovať banány, ktoré zostali po Vianociach a deti nad nimi ohŕňajú nos, lebo už sú značne zrelé až moc zrelé? No predsa do koláčika... pre mňa odpoveď jednoznačná. A keď k tomu pridám lásku ku brownies a úzkostlivo strážené arašidové maslo /aby som zas ustriehla záruku/, tak mi vyšiel jednoduchý výsledok na jednoduchý koláčik.
2 | kusov | banán |
230 | gramov | kryštálový cukor |
115 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
170 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | kakao |
štipka | soľ | |
115 | gramov | arašidové maslo |
Banány popučíme a spolu s cukrom, rozpusteným maslom a vanilkovým extraktom rozmixujeme.
Pridáme múku, soľ a kakao a vyšľaháme dohladka. Nakoniec lyžicou položíme kôpky arašidového masla malo by byť jemné, ja som dala s kúskami arašidov/ navrch a pomocou špáradla urobíme špirálky.
Rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie /cca 23x23 cm/ a pečieme na 180°C asi 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame na štvorce... mne vyšlo 16 kúskov.
Brownies je tentokrát suchšie než som zvyknutá, ale zas zostáva dlho mäkké...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty