
Kokos s čokoládou patria k sebe. Recept s fotopostupom na výborný zákusok.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | voda |
100 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | kokos strúhaný |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Poleva: | ||
200 | gramov | kondenzované mlieko |
200 | gramov | horká čokoláda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
Bielka vyšľaháme s cukrom a vodou na sneh, krátko prišľaháme žltka a na záver primiešame múku (moja bola bezlepková) s práškom do pečiva a kokosom. Hmotu rozotrieme do menšej formy vyloženej papierom na pečenie, ta moja mala velkosť 20x26cm. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s rúrou.
Po upečení necháme vychladnúť a pomocou napr. konca varešky spravíme do korpusu otvory. Na parou rozpustíme čokoládu, so salkom, smotanou. Kľudne môžete experimentovať, vynechať kondenzované mlieko, dať viac smotany, alebo smotanu nahradiť mliekom ..., dať len 100g čokolády, pridať kakao... Môžeme nechať chvíľu stuhnúť v chladničke.
Nabudúce skúsim ešte horúci koláč poliat zvyšnou smotanou a na to čokoládovú vrstvu.








Ďalšie recepty
Veru voňal a dokonca trikrát, lebo som predtýmto skúsila ešte dve verzie s iným receptom na korpus. Majú zo mňa radosť, ale koláčik nie je veľký, je nás dosť, tak sa po ňom len tak zaprášilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To musela byt vona ked sa piekol,az sem to citim
vyzera moc dobre