Popis
znova jeden z rýchlych a ľahkých ovocných koláčikov...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
400 | millilitrov | bieleho jogurtu |
2 1⁄2 | šálky | polohrubej múky |
1 | balík | kypriaceho prášku |
1 1⁄2 | šálka | kryštálového cukru |
1 | čajová lyžička | škorice |
1 | kus | vajce |
4 | polievkové lyžice | rozpustenej hery |
1 | polievková lyžica | oleja |
200 | gramov | čučoriedok /môžeme nahradiť aj iným ovocím/ |
100 | gramov | hrubej múky |
100 | gramov | stuhnutej hery |
80 | gramov | kryštál. cukru |
Inštrukcie
Vajce s kryštálovým cukrom a škoricou vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú vlažnú Heru, olej a jogurt, prešľaháme, do múky vmiešame kypriaci prášok a pridáme k zmesi. Premiešame, vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej alebo koláčovej formy, posypeme umytými a odkvapkanými čučoriedkami.
Z hrubej múky, Hery a cukru urobíme mrveničku - zmiešame si všetko dokopy a mrveniečkou posypeme povrch koláča. Pečieme na 180°C 30-35 minút.
Poznámky
1 šálka = 150 ml
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť