
Veľmi jednoduchá, chutná a keď si ju spestríte rôznym ovocím, tak zakaždým bude iná.
Ingrediencie
70 | gramov | maslo |
150 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
200 | gramov | mascarpone |
1 | kus | citrón |
400 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
200 | millilitrov | mlieko |
Postup
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a zašľaháme maslo. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu, mascarpone a zamiešame.
Pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo s mliekom.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, posypeme ovocím alebo nalejeme polovicu cesta, posypeme ovocím a nalejeme zvyšok cesta /ale ovocie môžeme úplne vynechať/a pečieme na 175 °C, 45 minút.
Necháme vychladnúť, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.