Nepečená mandarínková torta

Popis

Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu.

Nepečená mandarínková torta  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

180gramovsušienok /korpus/
100gramovčokolády na varenie
100gramovtuku
400millilitrovbieleho jogurtu /plnka/
3polievkové lyžicepráškového cukru
2balíkyvanilínového cukru
20gramovpráškovej želatíny
150millilitrovmandarínkovej šťavy
600millilitrovpomarančový alebo mandarínkový džús /poleva/
20gramovpráškovej želatíny

Inštrukcie

Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku...

Mandarínky scedíme a šťavu si odchytíme /prípadne podľa potreby doplníme vodou alebo džúsom/, jogurt zmiešame s oboma cukrami, želatínu namočíme do šťavy a zahrejeme /nesmie vrieť/, necháme rozpustiť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do jogurtu zľahka vmiešame šľahačku, lyžičku z tejto zmesi vmiešame do pripravenej želatíny /aby sa nám nezrazila/ a želatínu vlejeme do jogurtu a zľahka premiešame. Plnku navrstvíme na stuhnutý korpus, poukladáme mandarínky, dáme stuhnúť. Pripravíme si polevu, ktorú po vychladnutí nalejeme na plnku a znovu necháme cez noc stuhnúť.

Želatínu rozmiešame v džúse, zahrejeme, necháme rozpustiť a vychladnúť...

Poznámky

Pre lepšiu orientáciu som označila prvý riadok ako napr. korpus, plnka alebo poleva... všetko pod týmto riadkom /až po najbližšie označenie/ patrí do danej zmesi. Napr. korpus je len zo sušienok, čokolády a tuku...

Postup: 

Nepečená mandarínková torta  - recept postup 1
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Waw, ta je nádherná a určite aj božská ÁnoTlieskamÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.