
Zdravšia verzia, koláčik vhodný na leto
Cesto: | ||
100 | gramov | trstinový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | mlieko |
160 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Ostatné: | ||
4 | kusov | nektárinka |
50 | gramov | trstinový cukor |
trocha | maslo |
Tortovú formu hrubšie vymažte maslom. Na dno formy rovnomerne rozsypte hnedý cukor.
Nektarinky nakrájajte na plátky. Tie naukladajte na cukrom vysypané dno formy.
Rúru predhrejte na 160 stupňov.
Šľahačom vymiešajte zmäknuté maslo s cukor. Postupne pridávajte vajíčka, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto navrstvite na ovocie a pečte približne 30-40 minút.
Hotový koláč nechajte chvíľku vychladnúť a potom ho preklopte na podnos.
Na vrchu by mal byť pekný zlatistý karamel.
Dozdobiť môžete pred podávaním šľahačkou alebo kyslou smotanou.
Tip: Ovocie môžeme meniť podľa chuti, pekne ukáže ananás a do otvoru naukladáme čerešne.
Ďalšie recepty
To ma teší, nech sa vydarí a hlavne chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzera vyborne,robim podobny jablkovy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept ako na zavolanie!
Zas sme dovliekli broskyne a treba ich likvidovať. Prozreteľnosť funguje