Obrátený ovocný koláč

Popis

Zdravšia verzia, koláčik vhodný na leto

Obrátený ovocný koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

4kusynektarinky (broskyne)
50gramovtrstinový cukor na vysypanie formy
50gramovmasla
100gramovtrstinového cukru (cesto)
2kusyvajicka
8polievkové lyžicemlieka ( môže byť aj ovocná šťava)
160gramovšpaldovej polohrubej múky
2čajové lyžičkyprášku do pečiva s vinným kameňom
plátok masla na vymastenie formy

Inštrukcie

Tortovú formu hrubšie vymažte maslom. Na dno formy rovnomerne rozsypte hnedý cukor. Nektarinky nakrájajte na plátky. Tie naukladajte na cukrom vysypané dno formy.Rúru predhrejte na 160 stupňov. Šľahačom vymiešajte zmäknuté maslo s cukor. Postupne pridávajte vajíčka, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvite na ovocie a pečte približne 30-40 minút. Hotový koláč nechajte chvíľku vychladnúť a potom ho preklopte na podnos. Na vrchu by mal byť pekný zlatistý karamel. Dozdobiť môžete pred podávaním šľahačkou alebo kyslou smotanou.Tento je ešte teplý.
Tip: Ovocie môžeme meniť podľa chuti, pekne ukáže ananás a do otvoru naukladáme čerešne.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2
Priemer: 2 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok