Spracovávam úrodu ríbezlí. Koláčik chutil aj návšteve.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Kamarátka |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | cukor |
4 | kusy | žĺtok |
120 | gramov | maslo |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | kusy | bielok |
1 | štipka | soľ |
200 | gramov | kryštálový cukor |
220 | mililitrov | mlieko |
700 | gramov | ríbezle |
Inštrukcie
Cukor s maslom a žĺtkami vymiešame elektrickým šľahačom., pridávame postupne mlieko, múku, vanilkivy cukor a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. Toto vylejeme na plech, ktorý sme natreli maslom a vysypali múkou. Cesto zarovnáme. Plech s cestom dáme piecť na 15 minut, potom ho vyberieme .
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor. Nakoniec zľahka vmiešame umyté a osušené ríbezle.
Túto bielkovú zmes nanesieme na predpečeny koláč a spolu ho pečieme ďalších asi 20 min. Keď je sneh pekne hnedkavý, koláč je upečený . Po vychladnutí ho krájame na kúsky.
Dobru chuť.