reklama

Ríbezľový koláč s bielkovou penou

Pridal/a Jessika dňa 11. 07. 2021 - 14:08 - Recepty Jessika
Ríbezľový koláč s bielkovou  penou, Koláče, recept, Jessika

reklama

Spracovávam úrodu ríbezlí. Koláčik chutil aj návšteve.

Ingrediencie
400 gramov polohrubá múka
120 gramov cukor
4 kusov žĺtok
120 gramov maslo
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
4 kusov bielok
1 štipka soľ
200 gramov kryštálový cukor
220 millilitrov mlieko
700 gramov ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cukor s maslom a žĺtkami vymiešame  elektrickým šľahačom., pridávame postupne mlieko, múku,  vanilkivy cukor a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.  Toto vylejeme na plech, ktorý  sme natreli maslom a vysypali múkou. Cesto zarovnáme.  Plech s cestom dáme piecť  na 15 minut, potom ho vyberieme .

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor. Nakoniec zľahka vmiešame  umyté a osušené ríbezle. 

Túto  bielkovú zmes nanesieme na  predpečeny koláč a spolu ho pečieme ďalších  asi 20 min. Keď  je sneh pekne hnedkavý, koláč je upečený . Po vychladnutí  ho krájame na kúsky. 

Dobru chuť.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama