Ríbezľový koláč s bielkovou penou

Pridal/a Jessika

Spracovávam úrodu ríbezlí. Koláčik chutil aj návšteve.

Ríbezľový koláč s bielkovou  penou - recept
Porcie
Porcie
ZdrojKamarátka
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

400gramovpolohrubá múka
120gramovcukor
4kusyžĺtok
120gramovmaslo
1kusprášok do pečiva
1kusvanilkový cukor
4kusybielok
1štipkasoľ
200gramovkryštálový cukor
220mililitrovmlieko
700gramovríbezle

Inštrukcie

Cukor s maslom a žĺtkami vymiešame  elektrickým šľahačom., pridávame postupne mlieko, múku,  vanilkivy cukor a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.  Toto vylejeme na plech, ktorý  sme natreli maslom a vysypali múkou. Cesto zarovnáme.  Plech s cestom dáme piecť  na 15 minut, potom ho vyberieme .

Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor. Nakoniec zľahka vmiešame  umyté a osušené ríbezle. 

Túto  bielkovú zmes nanesieme na  predpečeny koláč a spolu ho pečieme ďalších  asi 20 min. Keď  je sneh pekne hnedkavý, koláč je upečený . Po vychladnutí  ho krájame na kúsky. 

Dobru chuť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.666665
Priemer: 2.7 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok