
Kamila | Hrnčekový ríbezľový koláč s mandľami
Svieži letný hrnčekový koláč s ríbezľami. Ovocie môžete použiť, čo práve máte doma. Ja som klasickú múku nahradila bezlepkovou a mlieko horúcou vodou.
6 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
8 | polievkové lyžice | mlieko |
1 1⁄2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 1⁄2 | hrnčeky | mleté mandle |
1 | balík | prášok do pečiva |
300 | gramov | červené ríbezle |
Ríbezle zbavím stoniek, umyjeme a necháme odkvapkať. Rúru zapneme na 180°C
Vajíčka s cukrami vyšľaháme do svetlej peny a nakoniec prišľaháme aj olej a na záver mlieko, alebo horúcu vodu
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s mletými mandľami, používam mlete blanšírované mandle z lídlu, ale môžete ich smelo nahradiť aj mletými orechmi. Zmes na najnižších otáčkach primiešame k vaječnej hmote.
Hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, ja používam papier na pečenie a na vrch rovnomerne poukladáme ríbezle. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty