Ríbezľový koláč s orechami

Popis

Výborný koláčik s červenými ríbezľami a orechami. Použiť môžete čerstvé aj mrazené ovocie.

Ríbezľový koláč s orechami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Korpus
100gramovmletých orechov
50gramovovsených vločiek
150gramovcelozrnej múky (použila osm bezlepkovú)
2polievkové lyžiceoleja
100gramovkyslej smotany alebo jogurtu
3kusyžĺtka
2polievkové lyžicemed
Snehové cesto
3kusybielka
1kusvanilkový cukor
100gramovkryštálového cukru
100gramovorechov
2polievkové lyžiceovsených vločiek
500gramovčervené ríbezle

Inštrukcie

Múku zmiešame s orechami a vločkami. V druhej miske vymiešame žltka, olej, med a smotanu. Obe hmoty spojíme, vznikne nám hustejšia masa, ktorú dáme na pol hodiny do chladničky. Potom ju roztlačíme do okruhlej formy (vymastenej a múkou vysypanej) vytvarujeme aj vyššie okraje. Kým pripravíme snehové cesto dáme ešte do chladničky.

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu, zľahka primiešame mleté orechy, vločky a na záver ríbezle.

Snehovú hmotu rozotrieme na korpus a pečieme pri teplote cca 200°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. 

Postup: 

Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 1
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 2
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 3
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 4
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 5
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 6
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 7
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 8
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 9
Ríbezľový koláč s orechami - recept postup 10
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.